Generalul Ion Costaș candidează independent la prezidențiale. A depus actele la CEC

Generalul Ion Costaș, fost ministru al afacerilor interne în perioada1990-1992 și ministru al apărării în 1992, a depus astăzi, 2 septembrie, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea susținerii la funcția de președinte al Republicii Moldova. Generalul spune că va candida independent.

Solicitat de IPN, Ion Costaș a declarat că a decis să candideze, pentru că în Moldova nu există partide care sunt „pentru țară și pentru neam”. Chiar dacă i s-a propus să candideze din partea unui anumit partid, a decis să o facă independent pentru că nu are încredere în nicio formațiune politică. El spune că a acceptat să candideze independent fiind rugat și susținut de colegi. Drept motivație pentru a candida a servit și dorința de a crea condiții pentru ca apropiații săi și ai altor familii din țară să vrea să se întoarcă acasă.

„Am fost rugat să accept să candidez la această postură de kamikaze. Alt cuvânt nu găsesc pentru mine care m-am implicat în lupta asta pentru a obține această funcție. Pe urmă trebuie de curățit societatea de toate gunoaiele care există și trebuie să te sacrifici a câta oară. Trebuie să fii un kamikaze ca să accepți niște lucruri în situația în care ne găsim noi în Moldova, care e dezmembrată și ruptă în 44 de mii de bucăți”, a adăugat generalul.

Grupul de inițiativă este format din 52 de persoane, dar spune Ion Costaș, speră că în curând va ajunge la 100. „Sunt o echipă de oameni deja în vârstă, dar sănătoși la suflet și la cap”. Generalul a dat asigurări că nu are în spate milionari și nu-i va accepta din start chiar dacă se vor oferi.

Ion Costaș s-a născut în satul Țarigrad, raionul Drochia. Are 76 de ani și a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova. Și-a început cariera militară în 1967. În anul 1990 a fost numit în funcția de președinte al Comisiei Sovietului Suprem al RSS Moldova pentru Securitatea Statului și probleme militare, iar în septembrie 1990 – membru al Consiliului Prezidențial al Republicii Moldova. Între anii 1990-1992, generalul Ion Costaș a deținut funcția de ministru al afacerilor interne și și ministru al apărării în 1992.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.