Fracțiunea PAS din CMC cere anularea taxei de salubrizare

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul municipal Chișinău solicită anularea noii taxe de salubrizare, în mărime de 120 de lei anual per persoană. Potrivit consilierilor PAS, „această taxă este o povară suplimentară financiară pentru familiile din municipiu, impusă netransparent și pe sub masă, pentru a acoperi pierderile cauzate de contractele și cedările frauduloase ale primarului în favoarea prietenilor și susținătorilor săi”, transmite IPN.

„Nu a existat nicio explicație sau justificare reală cu privire la noua taxă de salubrizare. Această taxă este încă o „mână întinsă” în buzunarul locuitorilor din municipiu. Modul cum această taxă a apărut e în stilul său. Noi toți vrem un oraș curat și confortabil, dar nu putem păși legea și bunul simț ca să facem acest lucru, ca să compensăm favoritismul primarului din buzunarul oamenilor”, a declarat vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, într-o conferință de presă.

Potrivit fracțiunii PAS, impunerea acestei taxe de 120 lei fără a oferi explicații și justificări financiare și morale este o dovadă a lipsei de respect a administrației actualului primar față de cetățenii care trăiesc în Chișinău. Or, o familie din patru membri trebuie să plătească adițional 480 de lei pe an.

„Fracțiunea PAS din CMC nu a susținut niciodată adoptarea acestei taxe de salubrizare. Ne angajăm să apărăm interesele cetățenilor și, în acest sens, am elaborat un proiect de decizie prin care cerem anularea acestei taxe de salubrizare și inițierea unei discuții largi despre ce înseamnă un – „Oraș curat și confortabil”, dar nu din banii cetățenilor, dar din profesionalismul și priceperea aleșilor locali”, a menționat consilierul Dumitru Ivanov.

Potrivit lui, la ședința de azi a CMC PAS va propune includerea în mod prioritar pe ordinea de zi a proiectului de decizie privind anularea taxei de salubrizare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.