Fost deputat, trimis pe banca acuzaților pentru îmbogățire ilicită

Fostul deputat, Sergiu Stati, a fost trimis pe banca acuzaților în dosarul penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită. Potrivit investigațiilor, în perioada februarie 2014-iulie 2019, învinuitul, fiind parlamentar și, ulterior, ambasador cu misiuni speciale, a deținut personal, precum și prin intermediul rudei apropiate, bunuri valoarea cărora a depășit substanțial, cu aproape două milioane de lei, mijloacele dobândite din sursele licite de venit, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală a fost inițiată în ianuarie 2022 în temeiul actului de autosesizare. Învinuitul nu își recunoaște vina.

Pentru îmbogățire ilicită legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 400 000 la 500 000 de lei sau închisoare de la 7 la 15 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

În scopul garantării executării pedepsei, Procuratura precizează că a fost aplicat sechestru asupra bunurilor imobile și mijloacelor bănești ale inculpatului, valoarea cumulată a cărora acoperă diferența constatată și amenda pe care o riscă, inclusiv un bun imobil cu valoarea de peste 1,4 milioane de lei, 44 800 de euro și 34 900 de dolari în numerar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.