Fiodor Ghelici are câteva propuneri pentru protestatarii din PMAN

Preşedintele Asociaţiei obşteşti „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, le propune protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale să accepte alături de ei şi reprezentanţii altor etnii, vorbitori de rusă, şi să nu mai insiste pe demisia guvernării, dar să ceară ca această guvernare să-şi facă treaba. În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, Fiodor Ghelici a menţionat că demisia guvernării, în prag de iarnă, ar fi o catastrofă pentru ţară.

„Să ne imaginăm că Guvernul acum demisionează, ce urmează? Cine garantează că după alegeri nu vin tot nişte persoane oportuniste care doresc să stea la un loc călduţ? Dacă Guvernul acum demisionează, va fi o catastrofă pentru ţară, se va afunda într-o criză şi mai adâncă”, a subliniat Fiodor Ghelici.

Activistul e de părere că pentru a schimba situaţia autorităţile trebuie impuse să muncească în interesul poporului. Prima propunere este să se insiste pe modificarea legislaţiei pentru ca preşedintele să fie ales de către popor. Or, din punctul său de vedere, decizia ca preşedintele să fie ales de Parlament a fost cea mai mare greşeală din istoria ţării. Fiodor Ghelici spune că numai un preşedinte ales direct de popor se va simţi responsabil de soarta acestuia şi nu va mai depinde de „o grupare de bandiţi care a ajuns datorită banilor în Parlament”.

O altă propunere este ca protestatarii să-i ceară premierului Valeriu Streleţ ca pensia minimă să fie ridicată la nivelul minimului de existenţă, iar imunitatea judecătorească să fie anulată. Fiodor Ghelici le mai spune protestatarilor să nu se lase manipulaţi şi să insiste ca jaful miliardului să fie investigat, deoarece se creează impresia că prin aceste acţiuni în faţa Guvernului se încearcă distragerea atenţiei de la acest furt.

Activistul mai insistă ca organele de drept să fie atente şi să-i sancţioneze pe cei care cheamă la destabilizări şi la divizarea societăţii pe criterii etnice. „Eu cred că toţi au dreptul să protesteze, însă sunt împotrivă să fie distruse bunuri şi să se facă vărsări de sânge”, a accentuat Fiodor Ghelici.

Preşedintele „Moldova Mea” a mai spus că, dacă organizatorii protestelor ţin la soarta acestui popor, îi vor accepta propunerile şi-l vor lăsa să-şi transmită mesajul din scena din Piaţă, în limba rusă.

  • fiodor ghelici despre schimbari radicale.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.