Finanțări pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

Autoritățile publice locale din raioanele Cimișlia, Drochia și Ungheni își vor ridica finanțările solicitate din Fondul de intervenție al Guvernului pentru lichidarea consecințelor ninsorilor din luna aprilie și a calamităților din 26 iunie anul curent. Finanțări din acest fond vor fi transferate și pentru câteva instituții subordonate Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării, care au participat la lichidarea consecințelor intemperiilor. În total, Guvernul a aprobat finanțări de 9,5 milioane de lei, transmite IPN.

Localitățile din raionul Cimișlia vor primi peste 3 milioane de lei, iar cele din Ungheni – 1,44 milioane. Consiliului raional Drochia va primi 462 de mii de lei.

Pentru compensarea cheltuielilor de transport suportate, Ministerul Afacerilor Interne va primi 2,69 milioane de lei, iar Ministerul Apărării – 1,86 milioane.

În Fondul de intervenție la lichidarea consecințelor calamităților naturale s-au acumulat din donații peste 9 milioane de lei. Persoanele interesate pot dona și urmări în regim online procesul de acumulare a ajutoarelor, pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.