FIA susţine Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova

Asociaţia Investitorilor Străini (FIA) susţine cea de-a IV-a ediţie a Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova, concurs organizat de o echipă formată din tineri activi din diasporă, dar şi de ex-laureaţi ai Galei, în parteneriat cu asociaţia obştească Forumul Absolvenţilor Reveniţi. Prin susţinerea evenimentului, cei mai mari investitori străini din ţară îşi propun să contribuie la aprecierea rezultatelor tinerei generaţii din diasporă, dar şi la integrarea acesteia acasă.

Solicitată de IPN, Elena Varta, director executiv al FIA, a declarat că membrii Asociaţiei înţeleg importanţa revenirii în Republica Moldova a tinerilor cu competenţe şi cunoştinţe dobândite în cele mai bune instituţii de învăţământ superior din străinătate. La fel, companiile străine îşi doresc să promoveze tinerele talente, tinerii specialişti, inclusiv pentru că conştientizează potenţialul acestor tineri cu un parcurs complex, internaţional, cu experienţă remarcabilă.

Elena Varta a menţionat că acest angajament este şi mai valoros în condiţiile unui exod masiv al tinerilor, care se atestă în ultima perioadă. Practic zilnic tinerii pleacă din Republica Moldova, iar unii dintre ei aleg să se stabilească peste hotare definitiv. Totodată, demersul de a susţine evenimentul în cauză este în armonie şi legătură directă cu valorile FIA şi angajamentul asumat odată cu semnarea acordului dintre Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi FIA pe 18 martie a anului curent.

În cadrul Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova, FIA va oferi premiul mare studentului care a înregistrat cele mai frumoase rezultate. Concursul se desfășoară la trei categorii: Concursul de Excelenţă, „GSORM talks” şi „Reveniri care inspiră”.

Cea de-a IV-a ediţie a Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova se va desfăşura pe 28 decembrie în incinta Teatrului Naţional „Eugene Ionesco”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.