Festivalul vinului Tulburel se desfăşoară la „Moldexpo”

Vinuri, gustări calde şi dispoziţie bună îi aşteaptă pe cei care vor vizita astăzi şi mâine Festivalul vinului Tulburel, la Moldexpo.

În acest an, Ziua Naţională a Vinului a căpătat alt format, iar sărbătoarea este marcată la cele mai mari vinării din ţară, care au pregătit programe speciale, dar şi la Moldexpo, unde are loc Festivalul vinului Tulburel. În cadrul sărbătorii, sunt organizate  şi expoziţii de obiecte hand-made, transmite IPN.

La Moldexpo, oamenii au venit cu bună dispoziţie şi dorinţă de a gusta din roada nouă a vinurilor moldoveneşti. „Vin la această sărbătoare aproape în fiecare an, am gustat vinul şi mi-am luat o sticlă şi pentru casă”, ne-a spus unul dintre vizitatori.

„Am venit la această sărbătoare pentru că pentru mine este o plăcere, o tradiţie care reprezintă ţara noastră”, ne-a spus alt vizitator care tocmai gustase vinul nou.

Unii petrecăreţi au menţionat că în acest an amploarea evenimentului este mult mai mică şi că în ceilalţi ani era mai interesant. „Înainte aici veneau cele mai mari şi mai bune vinării din Republica Moldova. Tot teritoriul era plin cu vinuri şi oameni. Anul acesta fiecare vinărie îşi face sărbătoarea acasă, dar pentru a intra pe teritoriul lor multe percep taxă. Când era organizată sărbătoarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale, era mult mai mare”, ne-a spus o vizitatoare.

Activităţi de Ziua Națională a Vinului 2015 sunt organizate şi la 10 vinării din Moldova, sub brandul unic de ţară: „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Programul propus de producători include activităţi locale de agrement, care îi vor aduce pe vizitatori mai aproape de tradiţiile vinificaţiei din Moldova.

Activităţile prilejuite de eveniment sunt coordonate de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, care a amplasat un ghişeu pentru informaţii în apropierea Scuarului Catedralei din capitală.

Tradiţional, Ziua Naţională a Vinului este sărbătorită în zilele de 3-4 octombrie. Din cauza acțiunilor de protest desfăşurate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în acest an evenimentul este marcat în format nou.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.