„Fapta bună ne adună”. Platforma DA s-a lansat în campania electorală

Platforma DA s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, cu sloganul: „Fapta bună ne adună”. Membrii și susținătorii formațiunii au început evenimentul cu onorarea imnului și drapelului de stat al Republicii Moldova.

Potrivit președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, formațiunea pe care o conduce „s-a născut pe timp de furtună, când tentaculele oligarhice zgâlțânau din temelii instituțiile statului”. Platforma DA s-a născut din dragostea nețărmurită de țară, de oamenii ei, de libertate, de echitate. E convins că Platforma DA va juca o viață politică lungă și va juca un rol determinant în reconfigurarea și exercitarea puterii de stat după apropiatul scrutin. Andrei Năstase consideră că, după atâția ani de luptă cu oligarhia, Platforma DA va putea urni societatea și economia Moldovei în direcția corectă abia după ce se va face dreptate. Acesta le-a cerut colegilor să muncească în actuala campanie electorală pentru a da oamenilor Moldovei o șansă și pentru a putea face, alături de partenerii europeni, în Parlamentul Moldovei, ceea ce țara și oamenii ei așteaptă de atâția ani. Să facă dreptate. Politicianul susține că, pentru răul făcut oamenilor țării, cei vinovați vor plăti cu averile și libertatea lor.

Fapta bună de care Moldova are astăzi nevoie de la fiecare dintre cetățeni este un vot pentru Platforma Demnitate și Adevăr, spune Andrei Năstase. „Un vot pentru dreptate până la capăt, pentru viață mai bună, pentru cinste, demnitate, integritate”. Politicianul a chemat la mobilizare pe toți, pe tinerii care vor vota pentru prima dată, persoanele în etate, intelectualii, oamenii de cultură, cadrele medicale etc. Sondajele interne făcute, spune Andrei Năstase, arată că Platforma DA intră în Parlament cu un număr de deputați chiar mai mare decât i-a avut până acum. Obiectivul major al lor este garantarea unei majorități parlamentare puternice și a unei guvernări pro-europene și pro-românești.

Potrivit vicepreședintelui partidului, Dinu Plîngău, alegerile parlamentare anticipate sunt cruciale pentru Republica Moldova, care trebuie să rămână pe calea apropierii de Uniunea Europeană, iar Platforma Demnitate și adevăr este singurul garant că acest lucru se va întâmpla. În viitorul Parlament, Platforma DA va juca un rol decisiv în crearea unei majorități parlamentare pro-europene, naționale, reformiste și realmente democratice, a adăugat Dinu Plîngău.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a menționat că Platforma DA va iniția un program național de salvare a satelor, iar în patru ani, toate localitățile rurale urmează a fi asigurate cu gazoduct, apeducte, canalizare, iluminat stradal și sistem modern de evacuare a deșeurilor. De asemenea, Platforma DA va implementa o strategie complexă de dezvoltare a agriculturii și industriei alimentare bazate pe sistemul FIP – finanțare, irigare și procesare. Formațiunea se angajează să tripleze fondul de subvenționare a agricultorilor, îmbunătățirea sistemelor de irigare, dar și industrializarea la scară mică.

Stela Macari, vicepreședinta organizației de femei a Platformei DA, a remarcat că echipa va continua faptele bune și are planuri mari pentru oameni. Cei din Platforma DA vor munci pentru a asigura trai decent pentru vârstnici, iar pentru oprirea declinului demografic vor propune mecanisme noi de susținere a demografiei, vor continua să fie alături de persoanele cu dizabilități prin politici reale și incluzive. Platforma DA va fi alături de veterani pentru a le asigura un trai decent, a punctat vicepreședinta organizației de femei a Platformei DA.

Alegerile parlamentare anticipate sunt programate pentru 11 iulie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.