Experţii FMI au venit la Chişinău pentru a înainta condiţii, opinii

Misiunea FMI a sosit la Chişinău doar pentru a înainta condiţii şi nu s-a discutat despre deblocarea finanţării. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Noi ne aflăm pe lista de suspecţi. Experţii de la FMI au discutat cu Guvernul de la Chişinău doar condiţiile. Principala condiţie este situaţia cu guvernatorul Băncii Naţionale. Am văzut lista cu candidaţi la această funcţie şi îmi inspiră încredere. Sunt optimist că vom avea un guvernator pe măsură, după ce Andrian Candu a promis că cei care au avut tangenţe cu vreun partid, inclusiv cu PDM, nu vor fi promovaţi. A doua condiţie se referă la situaţia macroeconomică, la fel s-a cerut şi investigarea fraudelor din sistemul bancar. Cred că au mai fost şi alte condiţii, care nu sunt cunoscute”, a spus analistul politic Igor Munteanu, fost ambasador în SUA.

Jurnalistul Vasile Botnaru este de părerea că guvernanţii de la Chişinău au încercat să se folosească de vizita Misiunii FMI pentru a calma spiritele. „În afară că a mai potolit un pic spiritele, Guvernul Filip nu a obţinut mai mult nimic de la delegaţia FMI. Aceştia au pus condiţii dure pentru deblocarea finanţării. Un fost ministru al finanţelor de la noi a spus clar, că pe aceştia nu poţi să-i amâgeşti până nu îndeplineşti toate cerinţele”, a declarat Botnaru.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.