“EU VĂD CLAR VIITORUL E-GUVERNĂRII”

 

                                                                                    “EU VĂD CLAR VIITORUL E-GUVERNĂRII”

Centrul de Guvernare Electronică a organizat primul seminar de planificare şi evaluare pentru coordonatorii pe e-Transformare din cadrul ministerelor și autorităților publice. Scopul  evenimentului a fost stabilirea gradului de realizare a agendei e-Transformare, implementarea obiectivelor Programului strategic de modernizare tehnologică a guvernării și realizarea unei sinergii durabile în domeniul e-Guverenării.

“Seminarul deschide perspective noi, oferă posibilitatea de a afla  ce au făcut alţi colegi  şi, reieşind din experienţa lor, putem include noi activităţi în planurile de acțiuni sectoriale. Astfel vedem perspectivele nu doar pentru e-Guvernare, dar şi pentru ministerul nostru la capitolul e-Transformare. Eu văd clar viitorul e-Guvernării”, a spus Emilia Grajdieru, coordonator pentru e-Transformare de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Alexandru Roşioru, coordonator pentru e-Transformare din cadrul Ministerului Sănătăţii, consideră că „astfel de evenimente pun în evidenţă necesităţile reale la nivel de ţară. Tematica seminarului este bine gândită. Mi-a plăcut foarte mult că toți  colaboratorii ministerelor și-au  expus  părerea despre perspectivele e-Guvernării şi au facut schimb de opinii”.

La rândul său, Tamara Rudenco, coordonator pentru e-Transformare din cadrul Agenţiei relaţii funciare şi cadastru consideră că prezentarea rezultatelor muncii colegilor ei este „un impuls spre dezvoltare, spre implementarea practicilor inovatoare, spre colaborare cu alte ministere”.

Directoarea executivă a Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocan afirmă că „cel mai important este să sincronizăm eforturile din ministere în vederea realizării obiectivelor comune şi facilitării comunicării între instituţiile publice. Trebuie să creăm parteneriate în sectorul public pentru a utiliza ceea ce a fost dezvoltat deja”.   

Centrul de Guvernare Electronică va continua activitatea atât în vederea utilizării eficiente a resurselor deja existente, cât și elaborarea proiectelor sectoriale de e-Guvernare, a mai spus Stela Mocan.

La eveniment au fost definite acţiuni care vor fi puse în practică la nivelul Guvernului, dar şi la nivel sectorial pentru realizarea obiectivelor Programului strategic de modernizare tehnologică a guvernării. Participanții au mai discutat despre facilitarea schimbului de informaţii în domeniul e-Guvernării și îmbunătățirea accesului la date guvernamentale cu caracter public.

În aprilie 2011, Guvernul Republicii Moldova a creat Consiliul coordonatorilor pentru e-Transformare. Astfel, în fiecare minister a fost desemnat un coordonator  pentru e-Transforme(modernizare tehnologică a guvernării).  Prin intermediul acestui organism au fost selectate serviciile publice care vor fi digitizate în mod prioritar şi oferite cetăţenilor prin Internet, telefon mobil sau ghișee interactive.

 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.