Este necesară actualizarea și respectarea legislației care vizează drepturile omului, premier

Este necesară actualizarea legislației care vizează drepturile omului și asigurarea că aceasta funcționează, este respectată, iar instituțiile care o apără sunt integre, declară premierul Dorin Recean. La Consiliul național pentru drepturile omului, șeful executivului s-a referit și la importanța respectării drepturilor și tratării în mod egal a copiilor, femeilor și persoanelor cu diverse grade de dizabilitate, transmite IPN.

Agenda Consiliului pentru Drepturile Omului a cuprins și discuții despre aprobarea proiectului setului de măsuri pentru implementarea recomandărilor recepționate în cadrul celei de-a 40-a sesiuni a Grupului de lucru al Evaluării Periodice Universale a ONU.

„Mă bucur că ne-am aliniat la agenda globală 2023. Trebuie să întețim eforturile și să ne asigurăm că gradul de respectare a drepturile omului în stânga Nistrului crește. Este sarcina noastră să încurajăm societatea civilă să fie mai activă și să demareze mai multe procese democratice. De asemenea, e necesar să ajungem la o schimbare culturală în societate în ceea ce privește tratamentul egal al tuturor cetățenilor”, a spus premierul Dorin Recean, citat într-un comunicat de presă.

În cadrul aceleiași ședințe, membrii Consiliului au audiat Raportul de evaluare privind implementarea Planului naţional de acţiuni în domeniul drepturilor omului pentru anul 2018-2022, elaborat cu suportul Oficiului ONU pentru Drepturile Omului. Raportul recomandă, printre altele, elaborarea unui nou document de politici în domeniul drepturilor omului până la sfârșitul anului curent.

Consiliul național pentru drepturile omului este un organ consultativ al Guvernului, instituit în scopul monitorizării modului de implementare a politicii statului în domeniul drepturilor omului, precum și a tratatelor internaţionale din domeniul drepturilor omului la care Republica Moldova este parte.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.