Ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte îi este dedicată lui Alexe Rău

Pe 31 august, la Biblioteca Naţională a Moldovei vor fi inaugurate ediţia a V-a a Festivalului Cărţii şi Lecturii şi ediţia a XXIV-a a Salonului Internaţional de Carte, care în acest an îi este dedicat regretatului director al Bibliotecii Naţionale, Alexe Rău, care a şi pus bazele evenimentului, transmite IPN.

Directorul general al bibliotecii, Elena Pintilei, a comunicat, într-o conferinţă de presă, că evenimentul de deschidere va fi urmat de mai multe acţiuni culturale. Va fi organizată o expoziţie consacrată lui Alexe Rău, va fi lansată o carte al cărei autor este şi o publicaţie consacrată vieţii şi activităţii sale. Se va desfăşura şi Colocviul internaţional biblioteconomic, la care vor participa şi colegi din România.

Anul acesta Institutul Cultural Român Chişinău, unul dintre partenerii Festivalului Cărţii şi Lecturii, va organiza o masă rotundă consacrată limbii române.  Colecţionarul Petru Costin îşi va prezenta colecţia de steaguri care va fi expusă în incinta bibliotecii. Oaspete al Centrului Proeropean al bibliotecii este Jose Luis Herrero, şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, care va transmite un lot de carte bibliotecii şi va participa la un eveniment destinat promovării valorilor europene.

Raisa Melnic, responsabilă de organizarea festivalului, a comunicat că vor fi expuse cărţi a peste 200 de edituri din 15 ţări. Ţara-oaspete a festivalului în acest an este Italia. Vor avea loc mai multe evenimente dedicate acestei ţări, va fi prezentată cultura şi civilizaţia Italiei, iar Ambasada Italiei la Chişinău va veni cu o donaţie de carte către bibliotecă.

În program sunt mai multe expoziţii de artă plastică, o expoziţie şi un atelier de grafică, şi un atelier de traducere. În cadrul cenaclului literar „Ideal”, va avea loc o seară de muzică şi poezie pe versuri de Grigore Vieru. Salonul muzical va organiza o şedinţă consacrată Mariei Bieşu. Gala laureaţilor Salonului Internaţional de Carte va avea loc pe 3 septembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.