Echipa Maiei Sandu acceptă dezbateri cu orice moderator, dar agreat cu mediul jurnalistic

Echipa Maiei Sandu acceptă orice moderator pentru dezbaterile cu Alexandr Stoianoglo și solicită Consiliului de Presă să propună jurnalistul. Precizarea a fost făcută azi dimineața, ca urmare a declarației emise ieri de Consiliul de Presă și după anunțul câtorva televiziuni de a nu transmite dezbaterile dacă acestea vor fi moderate de Gheorghe Gonța. Contestarea din mediul jurnalistic nu a determinat staff-ul Maiei Sandu să respingă candidatura lui Gonța, propus de echipa lui Alexandr Stoianoglo, mergem la dezbatere cu orice moderator agreat de Consiliu și coordonat cu contracandidatul, a declarat pentru IPN reprezentantul staffului electoral al Maiei Sandu, Adrian Băluțel.

„Noi nu avem în cazul dat o poziție principială, nu echipa Maiei Sandu a ales acest moderator”, de aceea, potrivit lui Băluțel, trebuie agreată o poziție între comunitatea de presă și echipa contracandidatului.

„Rugăm Consiliul de Presă să propună un format de dezbateri ca să nu ne pomenim în situația în care mediul jurnalistic contestă formatul în care va avea loc această dezbatere. Rugăm să propună un moderator și discute cu echipa contracandidatului referitor la moderatorul propus de ei. Or am văzut că, de fapt, Consiliul de Presă constată că moderatorul propus nu corespunde rigorilor deontologice. Poziția noastră rămâne aceeași – să mergem la o dezbatere cu orice moderator, chiar și Gheorghe Gonța. Dar în același timp realizăm că în condițiile în care toată presa nu va reflecta această dezbatere, dacă e moderată de Gheorghe Gonța, dezbaterea nu va ajunge la cetățeni”, a precizat Adrian Băluțel.

Consiliul de Presă a contestat marți propunerea echipei lui Alexandr Stoianoglo ca jurnalistul Gheorghe Gonța să modereze dezbaterile prezidențiale pentru turul doi. Într-o declarație a Consiliului se arată că „este o lipsă de respect față de public, o legitimare a comportamentelor lipsite de integritate și o promovare a practicilor absolut neconforme cu jurnalismul profesionist și etic”. Consiliul amintește că Gheorghe Gonța a recunoscut, în repetate rânduri, în interviurile pe care le-a oferit, că a acceptat „bani în plic” de la politicieni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.