Ecaterina Mardarovici: Le acord un credit de încredere viitorilor miniştri

Ecaterina Mardarovici, directoarea executivă a Clubului politic al femeilor 50/50, acordă credit de încredere echipei guvernamentale propuse de premierul desemnat, Pavel Filip, chiar dacă pe o bună parte dintre aceştia nu-i cunoaşte. „O parte din aceşti candidaţi îi cunosc, pe prea mulţi nu-i cunosc. Nu sunt foarte impresionată, dar ca întotdeauna am să încerc să le acord credit de încredere, fiindcă sunt categoric împotriva alegerilor anticipate”, a spus Ecaterina Mardarovici pentru IPN.

Experta susţine că, faptul că nu-i cunoaşte pe candidaţi, nu înseamnă neapărat că ei nu sunt buni. „Pe cei pe care îi cunosc cred că sunt buni. Spre exemplu, Stela Grigoraş de la Ministerul Muncii cred că e o profesionistă care cunoaşte domeniul social foarte bine. Candidaturile femeilor le cunosc mai bine. Aş fi aşteptat anumite schimbări prin rândurile foştilor miniştir, dar este aşa cum este”, a menţionat Ecaterina Mardarovici.

Referindu-se la Declaraţia de integritate pe care societatea civilă o cere semnată de premierul desemnat şi de echipa sa, experta a spus că este în aşteptare ca Pavel Filip să-şi onoreze promisiunea şi să o semneze. Totodată, experta vrea ca echipa guvernamentală să subsemneze că nu a fost certată cu legea, că nu are chestiuni nerezolvate în ceea ce ţine de nerespectarea legislaţiei.

Ecaterina Mardarovici este sigură că dacă Declaraţia de integritate nu se va semna, Guvernul Filip intră în mandat cu stângul, deoarece relaţia cu societatea civilă este foarte importantă şi nu trebui tratată astfel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.