Duelul de trei luni a poliţiei şi maşinii parcate de-a curmezişul trotuarului continuă, dar pierde din intensitate

La trei luni după ce Agenţia IPN a scris pentru prima dată despre o maşină de lux particulară, parcată de-a curmezişul trotuarului în plin centrul Chişinăului, (vezi materialul Spaţiu public acaparat şi legile convieţuirii violate. Un caz dintr-o mie, unul cât o mie”), istoria încă nu are un final legal, dar începe să piardă din dramatism şi intensitate. Deşi a fost amendată şi a achitat amenda, deşi a scos grilajul instalat de-a curmezişul trotuarului, persoana vizată continuă să-şi parcheze automobilul în acelaşi loc şi în acelaşi mod, notează IPN.

După publicarea, pe 8 august 2013, a celui de al doilea material la temă, întitulat  „Timp de o lună poliţia nu a putut găsi cine parchează maşina de-a curmezişul trotuarului”, am aflat de la serviciul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) că şoferul care parchează maşina de-a lungul trotuarului pe adresa A. Mateevici, 68 s-a ales cu plăcuţele de înmatriculare scoase şi o amendă de 200 de lei şi 2 puncte de penalizare.

Atunci, şefa serviciului de presă a INP, Diana Fetco, a menţionat că şoferul a achitat amenda timp de 72 de ore. Întrebată despre modalităţile de mai departe de penalizare a şoferului, în condiţiile în care acesta continuă să parcheze în acelaşi loc şi în acelaşi mod, Diana Fetco a spus că oamenii legii pot doar să-i aplice în continuare cu aceeaşi pedeapsă. Însă situaţia se va schimba după ce şoferului îi vor fi aplicate 15 puncte de penalizare, moment când dosarul acestuia va fi expediat în instanţa de judecată pentru a-i fi retras permisul de conducere.

Săptămâna trecută, Diana Fetco a spus că, la solicitarea repetată a Agenţiei IPN, un echipaj de patrulare s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica dacă maşina este sau nu parcată pe trotuar. Oamenii legii nu au depistat automobilul parcat, însă reporterul IPN a reuşit să fotografieze maşina cu o zi înainte. Din imagini se vede că proprietarul maşinii a scos grilajul de fier care anterior separa spaţiul de parcare de restul trotuarului. Aceleaşi poze arată că a dispărut şi cabina destinată carabinierilor care, de regulă, asigură paza misiunilor diplomatice, astfel, pe trotuar s-a făcut puţin mai mult spaţiu pe care îl pot utiliza pietonii. Contactată de IPN, Reprezentanţa Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (ICNUR) în Moldova, în faţa căruia era parcat automobilul cu pricina, a comunicat că ei îi aparţine decizia de a demontat cabina, care „nu foloseşte la nimic”. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.