Două instituţii media condamnă acţiunile agresive îndreptate împotriva jurnaliştilor

Publika TV condamnă acţiunile agresive la adresa jurnaliştilor postului dat de televiziune, dar şi a altor instituţii media, „la care recurg unii protestatari ai Platformei „Demnitate şi Adevăr”. Duminică, 29 noiembrie, un grup de protestatari ai Platformei a bruscat şi a agresat verbal jurnaliştii Publika TV. În aceeaşi ordine de idei, şi portalul today.md condamnă agresiunea fizică la care a fost supus un cameraman al portalului tot în cadrul protestelor de duminică, transmite IPN.

„Constatăm, cu regret, că acest comportament violent este prezent la aproape toate acţiunile în masă organizate de către Platforma „DA”, iar jurnaliştii noştri devin ţinta atacurilor fizice şi verbale din partea unor protestatari. Considerăm că prin acţiunile lor, simpatizanţii Platformei DA încălcă grav drepturile şi libertăţile jurnaliştilor prevăzute de Constituţie, dar şi de alte acte naţionale şi internaţionale. Pe această cale, solicităm organizaţiilor media locale şi internaţionale, instituţiilor pentru apărarea drepturilor omului, dar şi misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, să ia atitudine şi să condamne derapajele de la normele democratice admise în timpul protestelor organizate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, scrie într-o adresare remisă de postul Publika TV.

În urma incidentelor de duminică, 29 noiembrie, un cameraman al today.md a fost lovit violent de către un protestatar. Tânărul a suferit o comoţie cerebrală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.