Dosarul autocarelor incendiate, trimis în judecată

Trei persoane învinuite de incendierea autocarelor unei companii de transport vor compărea pe banca acuzaților. Este vorba despre un actual și un fost polițist, precum și un civil, care au fost reținuți acum trei luni, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează într-un comunicat de presă că organizatorii grupării sunt doi locuitori ai capitalei, administratori ai unor firme de transport. Având ca țintă firma concurentă, aceștia acționau prin șantaj și incendierea autocarelor ce aparțineau firmei concurente, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, Federației Ruse și Cehiei. Potrivit estimărilor, suma prejudiciului cauzat părților vătămate se cifrează la peste 2,8 milioane de lei.

La finele lui aprilie 2019, oamenii legii au descins la domiciliile, oficiile și în mijloacele de transport ale învinuiților. La demersul procurorilor, imediat după reținere, autorii incendierii au fost plasați în arest preventiv. Demersurile în privința organizatorilor au fost respinse, aceștia fiind eliberați sub control judiciar.

Deciziile judecătorului de instrucție au fost contestate de procuror la Curtea de Apel, ulterior în privința acestora fiind eliberate mandate de arest. În prezent, patru inculpați se eschivează de organul de urmărire penală. Aceștia au fost dați în urmărire, iar cauza penală în privința lor a fost disjunsă într-o procedură separată. Printre ei sunt administratorii companiilor de transport,,Ednateric Trans” și SRL ,,Transeric Tur”.

Autobuzele incendiate aparțin operatorului de transport „Sarvalteh Auto”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.