Doru Petruți: Dacă vrem să mergem pe modelul european, trebuie să înțelegem care sunt valorile

Dacă vrem să mergem pe un model european, trebuie să înțelegem care sunt valorile și să nu ne uităm doar la bunăstarea care este acolo – ea e obținută prin muncă și printr-o anumită funcționalitate, respect și valori. Declarația a fost făcută de directorul IMAS, Doru Petruți, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune Realitatea TV, transmite IPN.

„Republica Moldova nu mai poate păcăli pe nimeni că adoptă parcursul european apelând la practici și valori care nu au legătură cu spațiul european”, a afirmat Doru Petruți.

În opinia lui, în următoarea perioadă, Republica Moldova va continua să facă aceleași lucruri pe care le-a pornit în anul 2010, cu proiecte fără a ține cont ce au la bază. „Noi inevitabil va trebui să investim în educație. Putem amâna o investiție care dă rezultate târziu, într-un ciclu electoral. Suntem prinși în tăvălugul ăsta de a obține neapărat rezultate într-un ciclu electoral – nimeni nu vrea să-și asume schimbări profunde, ireversibile și atunci rateurile inevitabil vor continua”, a spus Doru Petruți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.