Dorin Recean: Moldova își dorește să preia cele mai bune experiențe în care Luxemburgul are o expertiză mai vastă

Republica Moldova își dorește să preia cele mai bune experiențe şi practici în sectoarele în care Luxemburgul are o expertiză mai vastă. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, care a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel. În cadrul discuțiilor, cei doi s-au referit și la modul în care Marele Ducat de Luxemburg poate susține integrarea europeană a Republicii Moldova, transmite IPN.

Prim-ministrul Dorin Recean și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul acordat de Luxemburg pentru parcursul european al Republicii Moldova. În ce privește consolidarea parteneriatului bilateral, premierul a pus accentul pe componenta comercial-economică, dar şi pe eforturile de diversificare a cooperării în domeniile: afaceri interne, muncă și protecție socială, protejarea mediului.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se arată că oficialii au identificat posibilități de extindere a colaborării în sectorul energiei verzi, precum și în cel financiar-bancar, pentru alinierea la standardele internaționale în domeniu. Pentru a da curs inițiativelor și a atrage noi investitori în economia națională, a fost menționată intenția de a organiza, în anul curent, un Forum moldo-luxemburghez al oamenilor de afaceri.

La rândul său, Xavier Bettel a încurajat realizarea, pas cu pas, a agendei de reforme și a dat asigurări că Luxemburgul va sprijini în continuare modernizarea Republicii Moldova și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.