Dorin Chirtoacă: Unirea a devenit o speranță

Alocații pentru copii de la 50 la 100 de euro pe lună, subvenții în agricultură de 170 de euro pe hectar, pensii de la 200 la 500 de euro și salarii de la 500 la 1000 de euro. Sunt cifre din România care descriu realitățile din România, enumerate de către Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului electoral UNIREA la președinția Republici Moldova, care-și dorește ca acestea să devină realitate și în Republica Moldova, prin intermediul unirii.

În cadrul unui interviu video pentru Agenția de presă IPN, acesta a declarat că oamenii observă faptul că viața este mai bună dincolo de Prut, iar pensiile, salariile, alocațiile pentru copii, subvențiile în agricultură, investițiile și fondurile europene gratuite sunt la îndemâna tuturor cetățenilor, și acestea se cifrează la sute și mii de euro. Aceste lucruri reale, spune Dorin Chirtoacă, nu se compară cu promisiunile pe care le fac practic toți candidații la funcția de președinte, iar ceea ce deja este real în România, nici măcar nu se regăsesc în promisiunile acestora.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, sloganul cu care a intrat în campania prezidențială este „Unirea pentru toți” și are ca scop promovarea unirii în aceste alegeri, și în toate alegerile care vor fi de acum încolo, ca cetățenii să înțeleagă beneficiile acesteia. ”Unirea cândva a fost o sperietoare, însă de 10 ani încoace, de când am reușit să obținem mai multe rezultate în acest sens, unirea a devenit o speranță”, a menționat acesta.

Candidatul la șefia statului, Dorin Chirtoacă, a mai declarat că unirea cu România este singura cale prin care se poate obține prosperitate, securitate, pace și bunăstare în Republica Moldova. Tot el spune că a venit timpul când curentul unionist poate fi promovat deschis până când obiectivul unirii va fi atins.

Dorin Chirtoacă deține din 2018 funcția de președinte al Partidului Liberal și este co-președinte al Blocului electoral Unirea, din care mai fac parte PNL, USB, PPR și Partidul „Democrația Acasă”. El este unul din cei opt candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova pentru alegerile din 1 noiembrie 2020.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.