Dorin Chirtoacă s-a lansat în campania pentru prezidențiale

Candidatul Blocului Electoral UNIREA la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă, s-a lansat astăzi, 10 octombrie, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Acțiunea a fost numită „lansare-protest la frontiera de la Prut și la gardul sovietic de sârmă ghimpată”, transmite IPN.

Candidatul s-a referit la experiența României, care, potrivit lui, a beneficiat de sprijin din partea Uniunii Europene pentru relansarea economică, pentru dezvoltarea satelor și orașelor, pentru un mediu mai sănătos.

Dorin Chirtoacă susține că România beneficiază de fonduri gratuite europene, bani pe care îi primește fiecare cetățean al României care inițiază o afacere de la EU. Elevii și studenții primesc burse cuprinse între 50 și 200 de euro. Cetățenii din Republica Moldova însă nu se aleg decât cu „minciuni, propaganda lui Dodon și a mafiei”, a afirmat candidatul.

Dorin Chirtoacă a mai spus că PIB pe cap de locuitor – în Republica Moldova constituie 2 000 de euro, iar în România este de 10 mii de euro.

Candidatul Blocului Electoral UNIREA este cu numărul opt în buletinul de vot.

În cursa electorală mai sunt înscriși: Renato Usatîi (Partidul Politic Partidul Nostru), Andrei Năstase (Partidul Platforma DA), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate), Octavian Țîcu (Partidul Unității Naționale).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.