Dorin Chirtoacă: Îmi doresc ca toți unioniștii să fie o singură entitate unionistă

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă, susține că, împreună cu membrii Blocului Electoral UNIREA, va continua și după alegerile prezidențiale să facă apeluri către membrii Partidul Unității Naționale să adere la Blocului Electoral UNIREA, ca împreună să promoveze curentul unionist. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu video la IPN.

„În democrație, e firesc să fim mai mulți candidați, dar oamenii așteaptă să fie un singur candidat unionist în aceste alegeri și unul pro-european. Așa e societatea, există cetățeni cu viziuni unioniste și există cetățeni cu viziuni pro-europene. Trebuie să arătăm că nu ne încurcăm unii altora. Dacă noi, unioniștii, ne adunăm grămăjoară, creștem instituțional și suntem reprezentați în Parlament, asta este tot o cale de afirmarea a noastră pentru validarea unionismului ca și curent politic nou în Moldova, legat de speranță, de construirea Unirii la propriu, pentru viitoarele alegeri parlamentare, pentru viitoare alte alegeri prezidențiale”, a spus Dorin Chirtoacă.


Candidatul din partea Blocului Electoral UNIREA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie e de părere că președintele trebuie să fie ales de Parlament. „Consider că trebuie de revenit la alegerea în Parlament a președintelui, cum este în marea majoritate a țărilor europene. Oamenii deja au înțeles că, dacă președintele a fost suspendat de atâtea ori din 2016 pană în 2019, oricum competențele sunt la majoritatea parlamentară și la Guvern. Cetățenii sunt puși în situația de a vota de două ori: odată pentru Parlament, după aceea pentru președinte, ca să fie formată puterea în sat, după care începe confruntarea dintre președinte și Parlament, lupta pentru putere și de aceea apar aceste solicitări cu mai multe competențe pentru șeful statului”, a menționat Dorin Chirtoacă.

„Am luptat pentru Unire generații la rând, de la ocupație încoace. Acum a venit vremea când putem clădi Unirea pas cu pas, astfel încât ea să se realizeze. Unirea a devenit o speranță, trebuie să ne consolidăm toți unioniștii pentru ca să putem convinge majoritatea cetățenilor că nu mai există niciun fel de teamă și pericol. Acum, în 2020, este momentul să facem acest prim pas de validare a unionismului ca speranță pentru Moldova, ca după aceea să construim etapă după etapă Unirea și să putem trăi cu toții mai bine”, a fost mesajul lui Dorin Chirtoacă către alegători.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.