Dorin Chirtoacă este candidatul Mișcării Unirea în circumscripția Hâncești

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, este candidatul Mișcării politice Unirea în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești, unde pe 15 martie urmează să aibă loc alegeri parlamentare noi. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Mișcării Unirea, transmite IPN.

La Hâncești, astăzi, 22 ianuarie a avut loc reuniunea reprezentanților de la centru și din teritoriu ai partidelor din cadrul Mișcării politice Unirea, iar în urma schimbului de opinii s-a decis înaintarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de candidat. Liderul PL anunță că a fost format grupul de inițiativă, iar mâine membrii acestuia vor merge la Consiliul de Circumscripție Hâncești pentru a solicita listele de subscripție.

Acum două zile, Comisia Electorală Centrală a înregistrat Blocul Electoral Unirea, pentru participarea la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești. Acesta este constituit din cinci partide care formează și Mișcarea Politică Unirea – PL, Partidul Democrația Acasă, Partidul Național Liberal, Partidul Popular Românesc și Uniunea Salvați Basarabia.

Până acum, și-au anunțat candidații pentru alegerile de la Hâncești șase formațiuni politice. Este vorba despre Vitalie Balinschi, candidatul Partidului Politic Şor, Mihai Druță candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Ștefan Gaţcan reprezentantul Partidului Socialiștilor, Ion Mereuță din partea Partidului Democrat, Vlad Țurcanu de la Partidul Unității Naționale, precum și Olesea Stamate, candidat propus de Partidul Acțiune și Solidaritate.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.