Donald Tusk confirmă sprijinul UE pentru implementarea reformelor în Moldova

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, confirmă sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova pentru implementarea reformelor. În cadrul unei întrevederi cu premierul Maia Sandu, aflată într-o vizită la Bruxelles, Donald Tusk a felicitat Republica Moldova pentru tranziția pașnică a puterii, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că întrevederea oficialilor s-a axat pe informarea înaltului oficial european asupra fermității noului Guvern în a avansa pe calea integrării europene. În debutul întrevederii, premierul a comunicat despre prioritățile noului cabinet de miniștri și angajamentele de a respecta drepturile fundamentale ale cetățenilor, de a consolida principiile democratice prin acțiuni ferme de luptă cu schemele de corupție, curățarea instituțiilor, demonopolizare, asigurarea transparenței și a unei economii de piață veritabile.

Premierul a reiterat prioritatea Guvernului de a relansa parteneriatul cu UE, prin prisma implementării angajamentelor din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

La rândul său, președintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a urat succes prim-ministrului în sarcina dificilă de a readuce Republica Moldova pe calea ireversibilă de implementare a reformelor în beneficiul tuturor cetățenilor. Potrivit oficialului, la nivelul instituțiilor și statelor membre ale UE există predispunerea de a sprijini Republica Moldova în programul de reforme.

Tot astăzi, la Bruxelles, premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ale cooperării în domeniul securității energetice, acesta fiind unul dintre subiectele prioritare ale actualului Guvern. Alte subiecte de importanță strategică abordate au vizat dezvoltarea interconexiunilor cu UE, cu accent pe finalizarea construcției și darea în exploatare integrală a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău.

Premierul Maia Sandu efectuează o vizită la Bruxelles, în perioada 2-4 iulie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.