Domnica Manole: Nu am votat pentru Vladimir Turcan

Judecătoarea Curții Constituționale Domnica Manole declară că nu a votat pentru ca Vladimir Țurcan să fie ales președinte al Curții Constituționale, transmite IPN.

Pe Facebook magistrata a scris că Legea cu privire la Curtea Constituțională impune judecătorii să nu divulge secretul deliberării, dar face publică informația dată reieșind din interesul societății, dar și din declarațiile unor colegi făcute public, față de cele întâmplate luni, 19 august, atunci când a fost ales Vladimir Țurcan, președinte al CC.

„Declar cu toata responsabilitatea că nu am votat pentru alegerea președintelui CC, Vladimir Țurcan. Nu pot afirma fără temei cine a votat, deoarece votul a fost secret”, a scris Domnica Manole.

O altă magistrată a CC, Liuba Șova, a declarat aseară la TV8 că s-a votat pe ea și că deduce faptul că persoana care a înaintat-o la această funcție a procedat la fel.

Candidatura Liubei Șova la funcția de președinte al CC a fost propusă de către judecătorul Nicolae Roșca. Acesta a declarat pentru același post TV că a avut o opinie separată vizavi de candidatura care trebuia să preia președinția instituției. „Eu am înaintat un alt candidat și am votat pe alt candidat”, a spus judecătorul.

Două candidaturi au existat la funcția de președinte al CC. Vladimir Țurcan a fost anunțat câștigător, iar Liuba Șova va exercita atribuțiile președintelui CC când acesta va lipsi.

Președintele CC se alege prin votul secret al celor șase membri, desemnați câte doi de către Guvern, Parlament și Curtea Constituțională.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.