Doi fraţi de 7 şi 11 ani au murit înecaţi

Doi fraţi de 7 şi 11 ani şi-au pierdut viaţa într-un lac din apropierea satului Traclia, raionul Cahul. S-a întâmplat în după-amiaza zilei de ieri, 4 august. Cei doi minori, împreună cu un prieten au mers la scăldat. Băiatul de şapte ani era în apă, iar când a dat semne că se îneacă, fratele său de 11 ani i-a sărit în ajutor, însă ambii au murit înecaţi, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, prietenul acestora, care era la mal a înţeles că cei doi fraţi sunt în pericol, s-a speriat şi a fugit. Prin apropiere se afla un văcar, fiind cel care a alertat poliţia şi salvatorii. La faţa locului a intervenit echipa de scafandrieri din cadrul Direcţiei situaţii excepţionale Cahul. După mai bine de o oră corpul băiatului de 11 ani a fost găsit şi recuperat. Căutările subacvatice au continuat, fiind găsit şi al doilea băiat, de 7 ani. Lucrările au fost dificile, din cauza fundului lacului accidentat.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale avertizează strict părinţii să nu-şi lase nesupravegheaţi copiii. Minorii care pleacă singuri la bazinele acvatice, nu se pot ajuta în situaţii excepţionale. Doar de grija celor maturi depinde viaţa şi siguranţa celor mici.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.