Despre unirea liderilor dezbinați de rânză, ispita socialiștilor de a se băga la prețuri și promoții electorale la gaz

Principalul din fluxul IPN din 15 ianuarie 2020

Păi, e ceală sau e hăisa?

Directorul Institutului pentru Inițiative Strategice, Vladislav Kulminski, consideră că propunerea făcută de liderul PPPDA, Andrei Năstase, în ceea ce privește un candidat comun, apolitic, pentru următoarele alegeri prezidențiale, nu este una fezabilă. În opinia lui, prin această mișcare Andrei Năstase încearcă să-și salveze cariera politică. Pe de altă parte, PPPDA are capacitatea să vină în fața oamenilor cu propriul candidat, spune Andrei Năstase.

Șantier, și încă mare - parcă a mai fost

„Prioritară este dezvoltarea infrastructurii și în 2020 vom transforma Republica Moldova într-un șantier mare de construcție a drumurilor și altor infrastructuri. Vom lucra intens pe dimensiunea atragerii investițiilor și creării locurilor de muncă în toate raioanele țării”, a declarat premierul Ion Chicu.

Pe vremuri, banul ieșea și din apă cu fâs

În opinia lui Victor Parlicov, expert în energetică, tarifele la gaz trebuie majorate, dar anul acesta „ANRE va continua să se ocupe mai mult de agenda politică, decât de reglementarea prețurilor. Problema noastră este că politicienii se ocupă de tarife, iar regulatorul, ANRE, cel care trebuie să se ocupe de tarife, se ocupă de politică”, a afirmat expertul.

Într-un ceas bun - fără chitară, busuioc și prosoape

Mișcarea politică Unirea a fost constituită astăzi, 15 ianuarie, de către cinci formațiuni politice – Partidul Liberal, Partidul Popular Românesc, Partidul Uniunea Salvați Basarabia, Partidul Politic Democrația Acasă și Partidul Național Liberal.

Și Voronin visa la prețuri de 2 ruble și 20 de kopeici

Guvernul va efectua săptămânal o analiză detaliată a prețurilor la toate tipurile de produse. „Important este ca organele statului, inclusiv Consiliul Concurenței să nu admită înțelegeri de cartel. Dar prețurile le stabilesc agenții economici”, a declarat premierul Ion Chicu
 
Amănunte pe IPN!

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.