Despre reabilitarea puciștilor, povestea de succes a prețurilor la carburanți și sărbătorile în lacrimi la moldoveni

Principalul din fluxul IPN din 7 februarie 2020

Sor, mult mai aproape de Pruncul „decât crede multă lume”

Marina Tauber susține că Ilan Șor s-ar afla „mult mai aproape decât crede multă lume”. PPȘ va veni cu un candidat pentru scrutinul prezidențial și va „face tot posibilul ca președinte al țării să fie din partea Partidului Șor, a declarat parlamentara.

Condamnarea, substituită cu mișcarea spre butoane

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că formațiunea pe care o conduce este gata să discute despre formarea unei coaliții, în care ar avea „instrumentele necesare”. Pavel Filip susține că formațiunea nu se află actualmente într-o coaliție, ci a acordat doar un vot de încredere Guvernului condus de Ion Chicu.

Boierii se tem doar de furci

Un grup de veterani din Republica Moldova vrea să fie creată o uniune, care să adune toate cele 54 de organizații de veterani care există astăzi înRepublica Moldova. Pe 8 februarie veteranii vor cere și tratament de reabilitare gratuit o dată pe an, bilete gratuite de îndreptare la sanatoriu o dată în an și medicamente gratuite pentru veterani și familiile lor. O altă solicitare este compensarea cu 50% a plăților la întreținere. Printre revendicări vor fi și loturi de pământ și credite nerambursabile pentru construcția locuințelor, indemnizații lunare de 1700 de lei, indemnizații anuale în preajma zilelor de 23 februarie, 2 martie, 27 august.

Umblă omul ba cu focul, ba se bagă la benzina

Mai multe stații PECO au afișat prețuri mai mici la carburanți. Benzina s-a ieftinit în medie cu 30 de bani, iar motorina și gazul lichefiat cu 30-40 de bani. Însă, dacă prețurile se schimbă la toți operatorii în aceeași proporție sau asemănător, acest lucru denotă că mecanismele concurențiale rămân ineficiente, spune expertul Victor Parlicov. Iar președintele Igor Dodon laudă ieftinirea „semnificativă” a preturilor la carburanți și spune că acest lucru s-a reușit „inclusiv pentru că s-a instituit un mecanism de monitorizare a prețurilor și de comunicare eficientă cu operatorii de pe piața petrolieră”.

Germania fascistă a fost răpusă, nu și pactul Molotov-Ribbentrop

Reprezentanții Mișcării politice Unirea critică acțiunile pe care le pregătesc autoritățile cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei. Președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a declarat că se vede o avalanșă de inițiative otrăvitoare împotriva cuceririlor realizate de Mișcarea de Eliberarea Națională, acestea fiind scopul Federației Ruse prin intermediul interpușilor săi”. Serviciul de presă al Președinției a declarat că instituția nu comentează „acțiunile și declarațiile ordinare ale diferitor formațiuni politice”.

Amănunte pe IPN!
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.