Despre polițiștii „milostivi”, sindromul Stockholm și un exemplu pentru moldoveni

Principalul din fluxul IPN din 29 octombrie 2019

Băieți buni, te bagă-n spital și pleacă

Unul dintre tinerii care au fost agresați pe 24 octombrie în parcul Catedralei, a fost internat la spital în stare gravă. Făptașii, șase la număr, au fost reținuți și identificați, dar eliberați cu formula că nu sunt periculoși pentru societate. Urmare a acestui caz, șeful adjunct al Inspectoratului și șeful Secției Urmărire Penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani au fost suspendați din funcție, pe durata desfășurării anchetei.

Deocamdată ține, dar nu e „beton!”

Deputatul socialist Gaik Vartanean și Deputatul fracțiunii PAS, blocul ACUM Vladimir Bolea susțin că confruntările deschise dintre candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea celor două formațiuni, Ion Ceban și Andrei Năstase, nu afectează activitatea coaliției de guvernare, deși socialistul spune că Năstase întrece măsura.

Acțiuni izolate sau luptă sistemică?

Poliția l-a plasat în arest pe fratele interlopului zis „Chitaeț” și pe alți doi membri ai organizații criminale, de la care au fost ridicate idicate aproximativ 200 grame de hașiș. Învinuiții riscă până la 15 ani de închisoare.

Ieri atotputernic, azi fugar în lume

Fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc a fost dat în urmărire internațională și interstatală. Vlad Plahotniuc are calitatea de învinuit în două cauze penale aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție, privind „spălarea banilor”, în proporții deosebit de mari. Cauzele penale au fost conexate într-o procedură unică.

Important și pentru moldoveni

„Este foarte important pentru noi, polonezii, să avem grijă de înaintașii noștri, a declarat ambasadorului polonez în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, în contextul proiectului de renovare a pietrelor funerare ale unor polonezi care au trăit pe actualul teritoriu al Republicii Moldova la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20.

Sindromul Stockholm?

Președintele Igor Dodon și-a exprimat, în compania liderului regiunii autoproclamate de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, interesul pentru operațiunea de menținere a păcii la Nistru ca garanție a păcii și securității în regiune.

Ghici, ciupercă...

Pe data de 3 noiembrie Compania de Cercetare Sociologică și Marketing „FOP-STAR” și Institutul de Marketing și Sondaje „IMAS INVENT” vor efectua un sondaj de opinie la ieșirea din 67 de secții de votare în raza municipiului Chișinău. CEC a acreditat 164 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie și a aprobat modelul legitimației operatorului de interviu.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.