Principalul din fluxul IPN din 4 decembrie 2019
Asta a vrut electoratul?
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că actuala clădire a Primăriei nu mai este funcțională pentru obiectivele pe care și le-a trasat el împreună cu echipa sa. Primarul spune că își dorește ca pe 1 martie anul viitor personalul să se mute din clădirea actuală a primăriei.
Falsul e fals, dar și bufonadă
Președintele Igor Dodon a confirmat că în anul 2018 fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, a inițiat eliberarea a două identități suplimentare pentru doi cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit șefului statului, una dintre aceste identități este pentru fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Cealaltă, pentru o persoană „care nu este publică, nu este funcționar de stat și nici membru de partid”.
Implementarea Acordului cu UE chiftește de „succese”
Circa zece mii de interceptări ale convorbirilor telefonice au avut loc pe parcursul anului 2018, iar altele 3300 au fost efectuate anul acesta. Șeful statului a solicitat, în cadrul ședinței CSS, informații privind interceptările, în dinamică, pe parcursul ultimelor cinci ani. Potrivit lui, de exemplu pe parcursul anului trecut, în instanțe au ajuns 15 mii de dosare, iar numărul interceptărilor este de zece mii. În opinia sa, este imposibil să fi existat aproape la fiecare dosar câte o interceptare, „în aceste condiții este clar caracterul abuziv”.
Justiție cu dubii, suspiciuni, interpretări, „matematică simplă”, etc.
Potrivit ministrului Fadei Nagacevschi, Vlad Filat nu a ispășit două treimi din pedeapsă, așa cum s-a invocat în demersul înaintat de șeful interimar al penitenciarului. „Vă amintesc că domnul Filat a fost condamnat la nouă ani de pușcărie. Deci e o matematică simplă – patru ani, nouă ani – nu știu cum s-a ajuns la două treimi”. Și președintele Igor Dodon a remarcat că „există foarte mari dubii la legalitatea acestei decizii”.
În așteparea lui Batmen International OOO
Vorbind despre banii sustrași din sistemul bancar moldovenesc, șeful statului a declarat că, până în prezent, s-a reușit rambursarea de la lichidarea băncilor a sumei de 2,4 miliarde de lei și este pus arest pe active în valoare de 1,2 miliarde de lei. Potrivit șefului statului, până la această etapă, nu s-a întreprins practic nicio acțiune pentru recuperarea bunurilor și a banilor care se află în afara țării.
Amănunte pe IPN!