Despre o „situație istorică”, cică, fără precedent, încă o dovadă că ce e val ca valul trece și visul procurorilor că acum e vineri seara

Principalul din fluxul IPN din 14 ianuarie 2020

Americanii l-au plesnit pe Joe-„еvazivu” de Grozești!

Michael Pompeo a anunțat interzicerea lui Vlad Plahotniuc în SUA. Liderii de la Chișinău au comentat decizia. Totodată, autoritățile din România și Marea Britanie îl caută pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, pe teritoriul lor, inclusiv sub numele de Vladislav Novak.

În viziunea comentatorului politic Roman Mihăieș, Vladimir Plahotniuc a încasat o lovitură nu doar de imagine, pentru că în SUA fostul lider democrat conta pe faptul că ar putea fi considerat victima unor reglări de conturi în Republica Moldova și că dosarele deschise pe numele lui ar fi fost fabricate.

Populația – cu plângeri, deputații – cu iubirea de Țară

Potrivit lui Lilian Carp, populația scrie plângeri, scrisori pe numele deputaților, iar cei care scriu trebuie să cunoască pe ce dată a intrat scrisoarea în Parlament accesând rubrica deputatului respectiv. „Din păcate, sunt scrisori care vin și nu au o finalitate, nu sunt oferite răspunsuri. Ne dorim ca fiecare cetățean printr-un singur clic să vadă care este activitatea deputatului și interesele cui le apără în plenul Parlamentului”, a spus deputatul, prezentând o inițiativă legislativă care prevede modificarea Regulamentului Parlamentului.

Nici nu suflă, creativi și prolifici la „învârteli pe Arena Chișinău”

„Solicităm să ne informați dacă este pornit dosar în baza informațiilor expediate de către Ministerul Economiei și Infrastructurii în august 2019 cu referință la construcția Complexului Arena Chișinău, inclusiv exploatarea sau gajarea, re-gajarea terenului de 59 ha din proximitatea construcției, atribuirea căruia pentru acest șantier a fost și rămâne a fi nejustificată”, se spune în demersul v
icepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, adresat CNA și PG.

Urmăriți afișele, promite regizorul

Solicitat de jurnaliști, după ședința Consiliului Superior al Magistraturii, Alexandr Stoianoglo a declarat că toată informația acumulată timp de o lună în cadrul controalelor de la cele două procuraturi specializate se generalizează. Potrivit lui, „situația nu este prea plăcută nici pentru procuratură, nici pentru țară, dar nici pentru el în calitate de procuror general”. La sfârșitul săptămânii, Procuratura va veni cu informația generalizată.

Foaie verde, apă rece – ia, mai bea, poate ți-o trece

Partidul Socialiștilor constată „o situație istorică fără precedent în țară” în contextul în care pentru prima dată președintele Igor Dodon, ales cu votul direct al majorității cetățenilor, „a obținut posibilitatea să acționeze bazându-se pe sprijinul majorității parlamentare”. PSRM menționează că „noile condiții politice oferă premisele favorabile pentru desfășurarea unor ample reforme social-economice”.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.