Despre memorie versus nostalgii sovietice, „pizza procurorilor” și ispite de cooperare

Principalul din fluxul IPN din 24 octombrie 2019

Peștele de la om se-mpute

90% din peștele existent în natură este infestat cu paraziul Anisakis, care poate provoca anisakidoza, manifestată prin reacții alergice. Pericolul este eliminat dacă peștele stă înghețat mai mult de 24 de ore la temperatura de -18 grade sau este prelucrat termic, cel puțin un minut, la +60 de grade. Însă în nicio instituție a statului nu se prelucrează corect peștele. Importatorii cred că prin mediatizarea subiectului se încearcă a monopoliza piața peștelui.

Jos mâinile de pe Muzeul ocupației sovietice!

Afirmația președintelui Igor Dodon că Muzeul ocupației sovietice trebuie închis este o crimă împotriva poporului. Mai multe organizații și partide politice au inițiat un apel public împotriva demersului anunțat de Igor Dodon.

„...că nu va mai fi cum a fost

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisie a judecătorului Ion Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. În aceeași ședință, CSM a dat acordul de pornire a urmăririi lui penale.

Spun că vor, dar, practic, nu vor


Rusia a refuzat mărirea cotelor de autorizații de export pentru transportatorii moldoveni. Pentru anul 2019, Rusia a stabilit cu 3 000 de autorizații mai puțin decât în 2018. Părții ruse i-au fost remise multiple solicitări de majorare a cotei, majoritatea fiind refuzate în condițiile când 80,8% din lucrări sunt efectuate de către moldoveni, cota operatorilor ruși fiind numai de 9,3%.

Ce bleagă e pizza din mână procurorilor...

Andrei Tranga, proprietarul unei renumite rețele de pizzerii și restaurante, susține că unul dintre interesele legate de dosarul său a fost „războiul” dintre clanurile procurorilor și demiterea lui Viorel Morari. Această mașinărie pe care ei au creat-o, a început să-i înghită” pe ei înșiși. S-au început reglările de conturi între ei, un clan, alt clan, deja în interiorul Partidului Democrat”.

Ar fi, reieșind din interesele lor

Î
n noul Consiliu municipal Chișinău (CMC), fracțiunea PAS și fracțiunea PPDAva avea două fracțiuni distincte, la fel ca și în Parlament. Iar deputatul socialist Bogdan susține că dacă s-ar forma o majoritate dintre consilierii PSRM și ai blocul ACUM în CMC, aceasta ar număra 41 de mandate din numărul total de 51 și ar fi o majoritate fără precedent în CMC, însemnând o stabilitate și funcționalitate extraordinară.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.