Despre Kremlinul de la Tiraspol, pruna umplută cu miez de nucă și deșertăciunea discuțiilor despre procurorul general

Principalul din fluxul IPN din 28 noiembrie 2019

Ce anacronism: pân-la ultima picătură de sânge

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, susține că azi el va fi demis din funcție. Iar deputatul fracțiunii PAS, blocul ACUM Dumitru Alaiba a anunțat pe rețelele de socializare că a renunțat la funcția de vicepreședinte al Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe.

Dacă ai scăpat trenul, restul nu mai contează

Deputatul din fracțiunea PAS Sergiu Litvinenco afirmă că punctajele pe care fiecare membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) urmează să-l acorde candidaților pentru funcția de procuror general, trebuie obligatoriu să fie făcute publice, așa cum au fost făcute cunoscute cele acordate de membrii comisiei de preselecție a Ministerului Justiției. De cealaltă parte, deputatul din fracțiunea PSRM Grigore Novac nu este sigur, dacă este bine sau nu ca punctajele să fie publicate.

Ia mai lăsați-o cu Camembert-ul lor!

În Republica Moldova sunt înregistrate opt indicații geografice și trei denumiri de origini. Recent a fost înregistrată și o specialitate tradițională garantată – prune umplute cu miez de nucă. Pe lângă asta, sunt identificate 67 de produse cu potențial de indicație geografică.

Interesele sunt ale Kremlinului, Tiraspolul e un paravan

Proiectul protocolului elaborat după reuniunea în formatul de negocieri 5+2, care s-a desfășurat la Bratislava pe 9 și 10 octombrie, nu a fost semnat din cauza a patru priorități anunțate de Chișinău, cu care Tiraspolul nu a fost de acord. „Nu am să intru în detalii cu privire la insistențele Tiraspolului. Am să spun doar că, în mare parte, acele subiecte pe care se insistă, țin de interese corporative ale unui grup îngust de persoane”, a explicat Alexandru Flenchea.

„Trăiască România, trăiască tricolorul!”

Mișcarea unionistă „Sfatul Țării 2” invită duminică, 1 decembrie, pe toți cei cu inima română la Teatrul Ginta Latină din capitală, începând cu ora 12.00, la un șir de activități dedicate Zilei Naționale a României. Președintele Mișcării, scriitorul Nicolae Dabija, a spus într-o conferință de presă la IPN, că la activitate au fost invitate să participe distinse personalități politice și culturale din Republica Moldova și România. Iar Garda de Onoare a Armatei Naționale va participa la Parada militară de la București.

Importăm banane și... se mai trece cu subvențiile pentru agricultură

Deputatul fracțiunii Platforma DA Blocul ACUM, Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului, spune că Fondul de subvenționare a agriculturii pentru 2020 rămâne la nivelul anului 2017, de 950 de milioane de lei, însă peste 600 de milioane vor constitui datoriile pentru 2019. Luând în considerare că unele surse vor fi direcționate către alte domenii, agricultorii vor avea la dispoziție până la 200 de milioane de lei subvenții pentru proiecte agricole. Fără majorarea Fondului, măcar cu 500 de milioane de lei, multe procese importante ale sectorului vor fi periclitate în 2020.

Amănunte pe IPN!
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.