Principalul din fluxul IPN din 6 decembrie 2019
În capcană
Alexandr Stoianoglo, care „a abandonat Procuratura atunci când Plahotniuc a încercat să-l facă un procuror la curtea lui, i-a fost impus președintelui de către partenerii de dezvoltare”, crede Ion Sturza. În plus, fostul premier consideră că președintele Igor Dodon are foarte multe vulnerabilități printre care suspiciunea de finanțare externă a Partidului Socialiștilor, precum și faptul că ar fi considerat un agent de influență al Federației Ruse. „El a nimerit într-o capcană de responsabilitate totală a ceea ce se întâmplă”, opinează fostul demnitar.
Cu urechea și nasul în lenjeria intimă
Ministrul justiției în perioada 2015 – 2017, deputatul PD Vladimir Cebotari, susține că dacă admitem faptul că în timpul guvernării Partidului Democrat s-au făcut interceptări ale oponenților politici, jurnaliștilor, activiștilor civici, atunci procesul nu s-a întrerupt nici până în prezent. Sergiu Litvinenco, deputat PAS, nu exclude faptul că toată mașinăria care era folosită anterior de Vladimir Plahotniuc este utilizată acum de președintele Igor Dodon. Deputatul PPDA Chiril Moțpan spune că ilegalitățile se făceau „pentru șantajarea unor rivali politici sau din business”.
Trimiteți putregaiul înapoi!
95% din loturile de cartofi care vin în Republica Moldova sunt infestate cu bacteria Clavibacter miciganensis, cunoscută ca și „putregaiul inelar al tuberculilor. Cei mai mulți cartofi ajung în Moldova din Belarus, Ucraina și Rusia, țări unde „putregaiul inelar al tuberculilor” nu este considerat organism de carantină.
Suverani pe feudele lor
Patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, în frunte cu președintele interimar Dorel Musteață, au lansat o invitație pentru președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministru la discuții despre problemele cu care se confruntă Consiliul și sistemul judecătoresc. Pe lângă aceasta, președintele interimar al CSM a spus că membrii Consiliului nu vor examina problemele cu ministrul justiției, „pentru a nu admite ingerință în sistemul judecătoresc”, fiind invocat principiul separării puterilor în stat.
Chiar dacă-i la cravată, miroase rău
Bugetul pentru 2020 adoptat în prima lectură în Parlament constituie o aventură în care Republica Moldova nu s-a mai avântat niciodată. Documentul este o mare bulă de săpun. De această părere este expertul politic Viorel Cibotaru. Potrivit lui, este un buget care reflectă gândirea „wishful thinking”, ceea ce înseamnă un concept care se referă mai mult la dorințe decât la dovezi și raționalitate.
Amănunte pe IPN!