Despre împuținarea moldovenilor pe lume, discursul fariseic de la Strasbourg și cum se face carne din cereale

Principalul din fluxul IPN din 29 ianuarie 2020

Contribuții lirico-bizare la tema trasabilității

„Astăzi exportăm cereale care constituie materie primă și importăm produse cu valoare adăugată sporită. Exportăm cereale și importăm carne și produse lactate. Ne propunem ca sectorul zootehnic să fie revitalizat, să nu exportăm cereale, dar să le transformăm în carne și produse lactate și alte produse cu valoare adăugată sporită. Noi importăm carnea care este crescută cu materie primă din Republica Moldova”, a declarat ministrul Ion Perju.

De ce moldovenii nu sunt lituanieni…

„Cred că țara ar trebui să fie condusă de altfel de lideri, nu doar de unii care să vorbească despre neutralitatea Republicii Moldova. Sper ca opoziția să fie unită în jurul unui singur candidat (la alegerile prezidențiale – n.r.). Un candidat puternic, care este lider, care are o viziune Unde este ambiția, oamenilor care se uită la conducători și își spun: Da, putem! Nu văd această ambiție”, a mai spus europarlamentarul”, spune europarlamentarul lituanian din grupul Renew Europe, Petras Austrevicius.

Cum nu vii, Țepeș, doamne?

Majorarea în 2018 a salariilor judecătorilor și procurorilor nu a reprezentat un factor motivant pentru integritatea acestora și asigurarea unei justiții echitabile, fiind indicată aplicarea și altor măsuri, constată Victoria Virschi, consilier juridic al Centrului de Resurse Juridice din Moldova, în contextul prezentării unui infografic axat pe justiție.

Și nu s-au desfăcut nici cerurile, nici pământul

„Mi-aș dori ca Moldova să nu mai fie catalogată ca fiind prorusă, proeuropeană, proamericană, proromânească”, a spus președintele Igor Dodon, la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Igor Dodon i-a rugat pe liderii europeni să nu mai susțină partide în Republica Moldova. În timp ce unii politicieni încearcă să pună în prim-plan teme geopolitice gen unirea cu Romania, lupta cu Moscova, lupta cu americanii și alte teme false, pentru el și echipa de la Guvern o amenințare reală la adresa securității statului este corupția, a spus șeful statului.

Comisia de Facere a Neamului și Refacere a Populației

Î
n perioada anilor 2004-2014, populaţia Republicii Moldova s-a redus cu 393 de mii (circa 12%), de la 3,262 milioane de persoane până la 2,869 de milioane. Numărul populației estimat la începutul anului 2019 a constituit 2,681 milioane de persoane. Pentru a contracara situația, fost instituită Comisia Națională pentru Populație și Dezvoltare. Președinte al comisiei a fost desemnat prim-ministrul țării, iar vicepreședinte – ministrul sănătății, muncii și protecției sociale.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.