Despre ideea unirii, mandatul de arest a lui Plahotniuc și Disneylandul lui Diacov

Principalul din fluxul IPN din 11 octombrie 2019

Liberi, pe tot priponul legii

Mihai Popșoi consideră că nu este nimic surprinzător în faptul că procurorii au intentat abia acum un dosar pe numele fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc. Actualmente procurorii și judecătorii au libertatea de a lua decizii în baza legii.

„American boy, уеду с тобой!”

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor anticorupție și a emis mandat de arest pentru 30 de zile pentru fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc, învinuit de spălare de bani în proporție deosebit de mari. conform Codului de procedură penală, urmează să fie dat în urmărire internațională pentru a fi arestat.

La „Odeon”, cu gândul la „Oscar”

Potrivit ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, filmele care sunt prezentate în cadrul ediției Zilelor Filmelor Românești din acest an sunt de o valoare excepțională. Drept exemplu, a adus proiecția  La Gomera, care este propunerea României pentru premiul Oscar din acest an.

G. Coșbuc, actualizat și renovat

Lucrările de amenajare a scuarului din strada G. Cosbuc din centrul istoric al capitalei au fost finalizate. Locuitorii din preajmă și nu numai dispun acum de un nou spațiu public pentru recreere.

După Chișinău-Arena, alt Diacov vrea un Disneyland

Candidatul din partea Partidului Politic „Partidul Nostru” pentru funcția de primar al capitalei, Ivan Diacov, vrea ca pe locul fostului Stadion Republican să fie amplasat un parc, după modelul parcurilor Disneyland, de care ar putea să se ocupe chiar Statele Unite ale Americii, care își dorește acest teritoriu pentru a construi o nouă ambasadă.

Ideea unirii, atât de călărită...

Andrei Popov consideră că alegerile pentru Primăria Chișinău a adus mai multă fărâmițare și dezbinare pe segmentul unionist și este pentru blocul ACUM încă un prilej pentru reflecție. „Dacă vor merge separat, vor lua câte 2-3-5%. Dar vă imaginați ce efect ar avea o eventuală, pur ipotetică, retragere în cascadă, a trei-patru candidați în favoarea cauzei?”.

Cică, din impozitarea „cîșligului” va dăinui satul

De la 1 ianuarie 2020, toate încasările din impozitul pe venitul persoanelor fizice ar putea rămâne în bugetele primăriilor din localitățile rurale. Adițional, din bugetul de stat, vor fi compensate din impozitul pe venit al persoanelor juridice fondurile de susținere financiară. Dacă proiectul va fi implementat, în cazul orașelor și municipiilor coeficientul va crește până la 50% (de la 35%), spun oficialii.

Cresc etajele – păzea!

Candidatul la primăria Chișinău Vladimir Țurcanu a declarat că zeci de blocuri locative din municipiul Chișinău au fost supraetajate în ultimii ani, neavând autorizații de construire, expertize tehnice valabile, nici certificate de urbanism conforme. De asemenea, un șir de stații PECO au fost construite cu încălcarea normelor de mediu în preajma râului Bâc.

”Nu mințiți poporul cu televizorul!”

Topul televiziunilor tendențioase în campania electorală pentru alegerile locale este condus de NTV Moldova și Accent TV, urmat de RTR Moldova, Publika TV și Prime. Dacă primele trei îl prezintă în context exclusiv pozitiv pe Ion Ceban, iar pe ceilalți candidați practic îi neglijează, atunci ultimele două furnizează știri negative în special despre Andrei Năstase. Cele mai imparțiale televiziuni sunt Pro TV, TV8, Moldova 1, Jurnal TV și TVR Moldova, constată WatchDog.MD.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.