Despre hoții la putere, aritmetica pe timp de alegeri și nimic despre skinhezi

Principalul din fluxul IPN din 17 octombrie 2019

De la noi mai puțin, ...

Pentru anul 2020, Guvernul va propune un „buget al solidarității” întregii societăți cu persoanele cu venituri mici. Mai multe programe sociale: celor cu pensii mai mici de 1500 de lei - indemnizație de la 350 de lei pe lună la 500 de lei, majorarea numărului beneficiarilor de această indemnizație, alocații pentru consumul de curent electric.

Moțiune, cu evidente artificii tactico-mediatice

Pavel Filip a anunțat moțiunea de cenzură la un post de televiziune, iar Andrian Candu a anticipat-o cu o conferință de presă. Moţiunea se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii

...și nimic despre skinhezii de atunci și „apărătorii” ministerelor din 8 - 14 iunie 2019

Unul dintre organizatorii evenimentelor din 7 aprilie 2009 ar fi fost ex-premierul Vlad Filat, e convins Vladimir Voronin, care pe atunci ocupa funcția de președinte al statului și n-a „folosit armele” în evenimentele, în cadrul cărora sunt invenții că în comisariate au fost bătuți tinerii reținuți.

Arde
c, striga strada!

Devalizarea sistemului bancar a fost o operațiune pregătită și coordonată cu politicieni și demnitari de stat. Este una din concluziile raportului pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar și investigării fraudei bancare, prezentat în plenul Parlamentului de către deputatul Alexandru Slusari în lipsa deputaților Partidului Democrat, care au părăsit sala de ședințe.

Manus manum lavat

D
umitru Alaiba a cerut celor, care au părăsit sala, să nu se victimizeze și să nu acuze atacuri politice. „Să ne spună ce anume este fals în acest raport, ce anume este imprecis, ce anume nu s-a spus așa cum s-a întâmplat, ce anume nu reprezintă fapt, ci fals(...) „Toți, de sus până jos, din diferite instituții și de diferite niveluri de responsabilitate, au îndeplinit ordine ilegale, criminale chiar. Nu așa funcționează un stat, așa funcționează crima organizată”.

Onești, până au luat „kapika”

Deputatul socialist Vladimir Golovatiuc spune că beneficiarii financiari ai miliardelor sustrase din sistemul bancar au fost Vlad Filat și Ilan Șor, iar beneficiarul politic a fost Vladimir Plahotniuc. „Pentru a scăpa de Vlad Filat, Vladimir Plahotniuc l-a atras în schema furtului miliardului pe fostul premier, care în consecință a fost condamnat, fiind și eliminat de pe scena politică”.

„I
ar hoții nu-și pot pune singuri cătușele pe mâini”

Lilian Carp, deputat în fracțiunea PAS, Blocul ACUM, menționează că nu a existat un dosar unic de investigare a fraudei bancare. Au existat dosare fragmentate, care aveau ca obiectiv să inducă în eroare opinia publică. Potrivit lui, „au furat cu toții împreună și este clar că dosar unic nu a existat, pentru că toate fraudele erau dirijate de un singur punct de comandă, iar hoții nu-și pot pune singuri cătușele pe mâini”.

Aritmetica, bat-o vina

În comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, se pregătește fraudarea alegerilor, crede Nicolae Balaur, candidat independent la funcția de primar. „În februarie 2019 în liste figurau 7480 de persoane, în septembrie, conform datelor Circumscripției electorale Stăuceni, 8012 persoane, iar în octombrie, conform site-ului Comisiei Electorale Centrale, 9056 persoane cu drept de vot”. Este posibil ca „procesul de fraudare să se întindă în toate suburbiile” Chișinăului, susține Nicolae Balaur.

Amănunte pe IPN!
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.