Despre gaze cu iz geopolitic, tortura la noi și la ei și un peisaj bucolic cu vilă și lac

Principalul din fluxul IPN din 21 noiembrie 2019

PDM se jenează de partener, iar PPDA regretă că a pierdut momentul

Vicepreședinta Parlamentului, deputata democrată Monica Babuc, susține că Partidul Democrat, chiar dacă a votat pentru învestirea Guvernului Chicu după ce a votat pentru demiterea Guvernului Sandu, rămâne în opoziție.

Iar Alexandru Slusari dezvăluie că PPDA n-a avut susținerea partenerului când a propus să se meargă pe Declarația privind statul capturat, pe legi speciale.

Cârniți nasul de la gaze?

Expertul în energetică, Sergiu Tofilat, este de părere că scăderea prețurilor de import al gazelelor naturale, anunțată de autorități la întoarcerea din Federația Rusă, este firească în actuala conjunctură a pieței. În opinia sa, tot ce au făcut autoritățile moldovenești e că au discutat prelungirea contractului cu „Gazprom” pentru asigurarea furnizării fiabile a gazelor naturale.

Bulgarii i-o fi luat pe moldoveni drept osmanlâi

Cetățenii moldoveni, reținuți în luna mai a acestui an în Bulgaria pentru o presupusă implicare într-o infracțiune pe teritoriul Turciei au fost ținuți în condiții inumane. Timp de cinci zile, cei opt moldoveni, femei și bărbați, au fost ținuți în același spațiu și au dormit pe podeaua de beton a celulei. Conform autorităților bulgare, Ambasada Republicii Moldova nu a dorit să le ofere sprijin acestor persoane, care în prezent se află în țară și beneficiază de asistență psihologică. Apropo, tortura și tratamentul crud sunt prezente și în Republica Moldova, atestă datele Institutului pentru Democrație. Victimele torturii pot primi asistență la trei centre din Chișinău, Comrat și Tiraspol.

Destul despre badante


Câți investitori moldoveni sunt în Italia și câte căsătorii mixte moldo-italiene există? Ce îi leagă pe militarii și carabinierii moldoveni și pe cei italieni? După ce criterii își selectează Italia proiectele de asistență în Moldova? De ce relațiile Moldovei și Italiei, ale moldovenilor și italienilor sunt mai speciale decât în cazul altor țări? Despre aceste și alte lucruri în video-interviul lui Valeriu Vasilică, realizat cu Ambasadoarea Republicii Italiene în Republica Moldova, Valeria Biagiotti.

O vilă pe mal de lac nu o ascunzi ca pe un ac

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a fost reținut pentru 72 de ore într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite. Procurorii precizează că valoarea bunurilor achiziționate de către procuror și familia sa, din 2014 și până în prezent, depășește substanțial veniturile declarate.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.