Despre furtuna din paharul alegerilor de la Hâncești, 38 de dosare ca 26 de comisari și ping-pong cu reverințe în loc de purificare la „democrați”

Principalul din fluxul IPN din 26 februarie 2020

Cu coatele în „kormușkă”, cu gândul la popor

Discuția de săptămâna trecută dintre Andrian Candu și Dumitru Diacov de la Pro TV, a semănat mai mult cu un dans ritualic destinat publicului decât cu o dezbatere dintre doi oponenți, dacă nu chiar rivali politici. Cu siguranță, acești doi știu foarte multe lucruri unul despre altul, dar și despre mulți alți fruntași democrați, care, făcute public, ar demola nu doar imaginea unor figuri politice.

Iaca este, iaca nu-i

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună spune că în Republica Moldova au fost luate toate măsurile necesare pentru a informa cetățenii despre virusul care circulă la nivel mondial. Pe când fosta ministră Ala Nimerenco afirmă că cetățenii Republicii Moldova sunt prost informați cu privire la pericolul la care sunt expuși. Totodată, În ultimele 24 ore, în țară nu au intrat persoane cu simptome asociate coronavirusului de tip nou (COVID-19), anunță ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu.

La Hâncești, aventurile lui Pinocchio, nu alta

La alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești participă șapte candidați, în comparație cu patru care au participat în această circumscripție la scrutinul electoral parlamentar din 24 februarie 2019. Potrivit directorului ADEPT, interesul sporit pentru alegerile din 15 martie indică că acestea sunt văzute ca un exercițiu înainte de alegerile prezidențiale. „Alegerile sunt un fel de preludiu, un micro-poligon de testare a tacticilor”, spune Igor Boțan.

Omul a analizat, a înțeles și cheamă să vă spună

Un grup de inițiativă cheamă cetățenii să participe duminică, 1 martie, la o manifestație în scopul consolidării societății civice din Republica Moldova. Valentin Eşanu, om de afaceri, a declarat că inițiativa organizării manifestației îi aparține și a fost luată după ce a făcut o analiză a stării de lucruri din țară, în sectorul economic, justiție. „Scopul nostru este să ajungem la alegeri anticipate și la demisia guvernului, deoarece este un guvern corupt, care a participat la diferite scheme, inclusiv furturi”, a spus Valentin Eşanu.

Au nu cumva Makena e disident?

La evaluarea celor 38 de dosare pretins instrumentate pe motive politice vor participa și avocații personalelor persecutate. Informațiile apărării vor fi examinate de către Grupul de control, procurorul de caz sau procurorii care susțin acuzarea de stat. (Grupul de control vine ca o reacție constructivă a organelor procuraturii la Declarația legislativului cu privire la caracterul captiv al statului, inclusiv al organelor de drept, dar și la Raportul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova).

Amănunte pe IPN!
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.