Despre estimările pesimiste care nu vor afecta bugetul barurilor din sat, cine din partidul lor se vrea președinte și nimic nou la Hâncești

Principalul din fluxul IPN din 30 ianuarie 2020

Rușii, o minoritate egală între celelalte

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea susține că Republica Moldova reușește să mențină relații normale cu Uniunea Europeană și NATO, însă în ceea ce privește relațiile cu Federația Rusă situația este mai dificilă: nu se înregistrează succese în ceea ce privește consolidarea statutului limbii ruse și modificarea legii privind combaterea propagandei rusești.

Vorbe despre unitate în lipsa unei unități

Alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești nu sunt captivante pentru formațiunile politice, mai ales pentru cele de dreapta. Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Vasile Năstase susține că încă mai există timp pentru negocieri în ceea ce privește posibilitatea înaintării unei singure candidaturi la alegerile parlamentare noi de la Hâncești. „Eu cred că este suficient timp pentru a face o campanie eficientă”, a menționat Vasile Năstase.

New-Vasiuki se mută la Bălți

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, spune că recent a mers cu o vizită la Londra unde s-a întâlnit cu câțiva detectivi care se vor ocupa de investigarea fraudei bancare. Politicianul spune că din primele contacte detectivii britanici i-au dat asigurări că banii vor fi recuperați. În altă  ordine de idei, politicianul se arată încrezător că la ora actuală are atâția susținători în Republica Moldova astfel încât președintele Igor Dodon nu are șanse de a câștiga un nou mandat.

Curaj, găină, că te tai!

Dacă anul trecut economia a crescut cu 4,5-5%, în 2020 creșterea va fi de 3,5-4%. Cea mai evidentă încetinire va fi în construcții, estimează „Expert-Grup”. „Dacă guvernarea va reduce deficitul bugetar față de nivelul planificat de 3% la circa 1,5%, nivel pe care noi îl considerăm mult mai sustenabil, aceasta pe de o parte nu va afecta negativ dinamica economică și în același timp va asigura o sustenabilitate pentru sistemul de finanțe publice”, a mai spus directorul „Expert-Grup.

Va urma, nu schimbați

Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Interpolul a recepționat cererea de dare în căutare a lui Vlad Plahotniuc. „Vom insista pentru căutarea internațională a domnului”, a declarat procurorul general.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.