Despre drogații care se vor medici, declarații despre viitorul alianței și dobânda la creditele overnight

Principalul din fluxul IPN din 31 octombrie 2019

„E la nave va...”

Președintele Igor Dodon critică declarațiile din partea partenerului de coaliție la guvernare. După alegeri nu se va mai așeza la masa de discuții. O altă problemă în cadrul coaliției de guvernare este eficiența unor ministere. Al treilea lucru foarte important este susținerea inițiativelor sociale pe care noi le-am înaintat”, a afirmat șeful statului.

„În pofida declarațiilor,

în foarte multe raioane, peste 25, dacă nu greșesc, s-a convenit asupra creării coalițiilor locale între PSRM și Blocul ACUM. Cuiva lucrul acesta nu-i place, încearcă să explodeze această coaliție din interior”, a spus Igor Dodon. În opinia lui Ion Ceban, reprezentanții blocului ACUM nu vor avea de ales și vor trebui să colaboreze cu socialiștii pentru o mai bună funcționare a administrației publice locale în Chișinău.

În așteptarea lui Godo, pardon, procurorului

Directorul executiv al ADEPT, Igor Boțan, membru al comisiei de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general, susține că este pe deplin satisfăcut de modul în care a funcționat comisia. Pe de altă parte, unul dintre candidații la această funcție, expertul Ștefan Gligor, este de părere că concursul nu a fost organizat suficient de bine și că procedura de examinare și preselectare a candidaților a fost una destul de superficială.

Schimbă straiele albe pe „uniforme” tărcate


Opt persoane au fost reținute, iar altele zece sunt cercetate în stare de libertate într-un dosar deschis pentru trafic de droguri, fiind vizați și studenți străini. „Vârsta străinilor variază între 21 și 24 de ani, majoritatea din Israel, viitori medici”.

Dacă trăiești din salariu, nu te privește

Potrivit BNM, s-a înregistrat o creștere economică pronunțată în prima jumătate a anului, care se va menține până la finele anului în curs, dar mai modest. Se vor menține și presiunile inflaționiste. Vor rămâne fără modificări și ratele de dobândă la creditele overnight – 10,5 la sută anual și 4,5 la sută anual la depozitele overnight.

Cheltuim acum, schimbările urmează

Comisia Europeană a aprobat acordarea unei noi tranșe de suport bugetar în valoare de 24,85 milioane de euro, care vor fi folosiți pentru îmbunătățirea serviciilor polițienești, creșterea oportunităților economice în agricultură și dezvoltare rurală. Până la sfârșitul anului curent, se planifică debursarea altor 40 de milioane de euro de asistență macrofinanciară.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.