Despre dorința ștefăneilor de a guverna această sărăcie, cuvinte în loc de aeroport Chișinău și pensii mărite, dar tot mici

Principalul din fluxul IPN din 23 decembrie 2019

De-ar fi vaca (și) cu lapte

Viorel Iordachescu a fost ales prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale. În calitate de vicepreședinți au fost aleși: Ion Cobîșenco, Ana Guțu, Igor Petcu, Laura Urschi, Victoria Botnari, Valentina Nicolenco, Dorin Dușciac, Sergiu Burlacu și Corneliu Pântea.

Ori Natan, ori Ivan – tot un drac

Decizia companiei NR Investments Ltd de a renunța la cumpărarea cotei de 95% din Avia Invest SRL, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, nu a fost discutată cu autoritățile Republicii Moldova. După ce NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei, un om de afaceri din Rusia a preluat controlul asupra Avia-Invest.

Într-un comunicat de presă al PAS se menționează că „ultimele evoluţii în cazul Aeroportului Internațional Chişinău arată că înţelegerea dintre Dodon (PSRM) şi Plahotniuc (PDM) cuprinde şi schimbarea proprietarilor Aeroportului Chişinău”.

Deprinși cu jugul, visează la pensii omenești

Începând cu anul viitor, persoanele care și-au stabilit dreptul la pensie pentru limita de vârstă până la 1 ianuarie 1999 și au realizat un stagiu de cotizare după pensionare mai mic de 15 ani, vor beneficia de reexaminarea pensiei. Conform datelor statistice ale Casei Naționale de Asigurări Sociale, în anul 2019 de reexaminarea pensiei au beneficiat circa 3 400 de persoane, care s-au pensionat până la 1 ianuarie 1999 și au realizat un stagiu de cotizare după pensionare de 15 ani sau mai mult.

Veșnică pomenire...

Georgeta Snegur, soția primului președinte Mircea Snegur, s-a stins din viață. Doritorii să-și ia rămas bun o pot face marți, 24 decembrie, începând cu ora 17.30, la Biserica de la Cimitirul Central din strada Armenească.

Oale sparte, pânze rupte – înainte, spre noi victorii!

Din 32 de președinți de raioane, 18 reprezintă Partidul Socialiștilor, zece sunt de la Partidul Democrat, doi sunt de la Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, iar câte un președinte este afiliat Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului „Șor”. Directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boțan, a declarat că o consecință directă a schimbării partenerului de guvernare a fost că în majoritatea raioanelor țării, președinții și vicepreședinții au fost aleși reprezentanții socialiștilor și democraților, care s-au susținut reciproc. În paralel, cu eforturi comune, cele două formațiuni politice i-au înlocuit pe reprezentanții Blocului ACUM în funcțiile de conducere ale comisiilor parlamentare.

Amănunte pe IPN!
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.