Despre democrații cu sforile din umbră, hoțul cu mâna în buzunarul tău și turcii pe mâna moldovenilor

Principalul din fluxul IPN din 4 februarie 2020

Și vor dispărea gropile, poliția coruptă, lipsa marcajului…

Ministrul afacerilor interne Pavel Voicu anunță că instituția pe care o conduce lucrează asupra unui proiect care vizează înăsprirea pedepselor pentru șoferii care încalcă Regulamentul circulației rutiere, mai cu seamă în ceea ce privește condusul în stare de ebrietate și cu viteză excesivă.

Obraznicii lui Joe-„evazivu” simt că scapă

Andrian Candu este de părere că Republica Moldova nu are nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Nici clasa politică, nici țara în ansamblu. „Este destul că în 2019 am trecut prin două scrutine, local și parlamentar, a afirmat democratul. Iar liderul PDM, Pavel Filip a declarat într-un briefing de presă prioritatea de bază în sesiunea parlamentară va fi pentru fracțiunea parlamentară a PDM îmbunătățirea condițiilor de trai ale oamenilor

Nici Igor Dodon nu vrea alegeri anticipate.

Ideea este de la Leps sau de la Kirkorov?

Solicitat să comenteze declarațiile unor experți (pe marginea intenției de a retrage rezervele valutare pentru lucrări de modernizare și infrastructură, scenariu sugerat de președintele Igor Dodon), guvernatorul BNM a spus că o eventuală retragere a unor resurse din rezervele valutare ar avea același efect ca și anularea valorilor mobiliare de stat. Mai exact, se va ajunge în situația de emisie monetară neacoperită.

Jecmăneala continuă și în prezent

„Eu sunt victima unor persoane corupte din eșalonul înalt, care m-au lăsat pe drumuri pe mine și pe alți moldoveni și cărora le reușește să scape de pedeapsă”, a spus pentru Global Voice fermierul moldovean Stanislav Ivanița, care a fost nevoit să vândă un lot de 8 hectare, tractorul și clădirea fermei, unde erau ținute animalele pentru a rambursa un credit care s-a scumpit cu o treime în urma „furtului miliardului”.

Atunci mare mahăr, acum deloc mahăr

Cauza penală în care este cercetat fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, pentru depășirea atribuțiilor în cazul expulzării profesorilor turci, a fost expediată în judecată. La 11 iunie 2019, CEDO a constatat că Republica Moldova a încălcat drepturile celor șapte cetățeni turci și a obligat statul să achite câte 25 de mii de euro pentru cinci cetățeni turci, suma totală fiind de 125 de mii de euro.

Amănunte pe IPN!
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.