Despre „contractul de mariaj” dintre partide, diferența dintre Maldive și Trebujeni și amânarea ședinței ca formă de partizanat

Principalul din fluxul IPN din 20 noiembrie 2019

Déjà-vu, categoric déjà-vu

Ședința de la Curtea de Apel Chișinău la care urma să fie examinat recursul membrilor fostului Guvern Filip -Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc - împotriva actului procesual prin care a fost pornită urmărirea în cauza penală de uzurpare a puterii de stat a fost amânată.

Manus manum lavat

Partidul Democrat va înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu dacă executivul va folosi resursa administrativă pentru a-i ajuta președintelui Igor Dodon, spune deputatul democrat Vladimir Cebotari. Iar expertul în politici publice Ștefan Gligor susține că între socialiști și democrați există înțelegeri și este garantată securitatea persoanelor influente din Partidul Democrat, care nu va protesta împotriva numirii procurorului general sub influența politică a lui Igor Dodon. Cei patru candidați la funcția de procuror general au fost admiși pentru proba interviului, care urmează să aibă loc pe 28 noiembrie.

Uite, spune că n-a știut și gata

Chiril Moțpan, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, susține că dacă președintele Igor Dodon este implicat în vreun fel în dosarul legat de expulzarea cetățenilor turci, el va cere demisia șefului statului. Implicarea ar reieși din faptul că din 2017 responsabil de prevenirea și combaterea terorismului este președintele Parlamentului. Domnul Candu categoric trebuia să cunoască acest lucru. Domnul Filip, care era premier, la fel. Domnul Dodon la fel trebuia să fie informat”.

Totul va fi „OK”


Din patru viceprimari propuși de Ion Ceban, CMC a susținut doar pe Victor Chironda. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului municipal.

How are you, Trebujeni?

Vacanțele de iarnă sunt tot mai populare în rândul moldovenilor. Destinațiile cele mai populare sunt sejururile la munte în România, Bulgaria, Austria, Ucraina, urmate de sejururile la mare în Egipt, Maldive, Sri Lanka și City Break-urile în Istanbul și Barcelona. Și la agropensiunea Casa Verde din Trebujeni, Orhei, destul de aglomerată de sărbători, bradul va fi împodobit la începutul lunii decembrie. Regretabil că în sat nu este gaz și deseori se deconectează lumina.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.