Despre cataligele financiare de la UE, nemulțumirea proprietarilor de intelect și ticăloșenia celui care a trădat

Principalul din fluxul IPN din 16 decembrie 2019

Stegarii cred că „oamenii așteaptă”. Cred că îi așteaptă pe ei

Consiliul Republican al Partidului Liberal la ședința de duminică, 15 decembrie, a votat unanim și a aprobat formarea Mișcării Unioniste din Republica Moldova. Liderul PL, fostul primar al capitalei susține că oamenii așteaptă consolidarea forțelor unioniste și proeuropene nu pur și simplu să se manifeste, dar în anumite momente să fie luate decizii consolidate, care să ducă la obținerea majorității în toate entitățile.

Da voi cum ați vrut?!

P
olitologul Dionis Cenușa se referă la prima reuniune a Consiliului de Afaceri Externe al UE, de la intrare în funcție a noii Comisii Europene, la care diplomații români au evidențiat 4 principii pe care trebuie să se bazeze abordarea față de Moldova. Astfel, poate spori eficacitatea presiunii exercitate de către instituțiile europene, iar în consecință opoziția și societatea civilă redevin parteneri majori în monitorizarea reformelor aflate pe agenda europeană, concluzionează politologul.

Turcul va aprecia nonșalanța ghiaurului

Președintele a anunțat că are o invitație oficială din partea președintelui Turciei, Recep Erdogan, de a efectua o vizită oficială la Ankara, pe 30 decembrie, unde, dacă va merge, va aborda și subiectul profesorilor turci expulzați.

Cânți, nu cânți, da vremea trece

Peste 450 de artiști, autori și interpreți autohtoni se adresează președintelui țării, Igor Dodon, și premierului Ion Chicu. În legătură cu riscurile de numire în funcția de director AGEPI a unei persoane profesioniste și cu experiență. Scriitorul Traian Vasilcău a declarat că legislația cu privire la drepturile de autor și conexe trebuie îmbunătățită și în acest sens Asociația națională „Copyright” vine cu mai multe propuneri. Acestea ar urma să fie discutate cu șeful cabinetului de miniștri, iar ca urmare să fie elaborată o inițiativă legislativă, care ulterior să fie înaintată în Parlament.

Tânăr pân-la moarte

A fost lansată Platforma Națională a Voluntarilor Seniori și Clubul de Voluntari 60 Plus din Chișinău, scopul activității cărora este implementarea Principiului Îmbătrânirii Active în viața socială. În perioada 2018-2021 este implementat un program de măsuri și acțiuni, care are ca scop îmbunătățirea situației vârstnicilor.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.