Deputaţii trebuiau să facă act de prezenţă la şedinţa Parlamentului, declaraţii

Deputaţii sunt obligaţi să se prezinte la şedinţa specială de desemnare a Guvernului, iar atitudinea să şi-o exprime prin vot, dar nu prin absenţă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Justiţie şi Democraţie”, Pavel Midrigan, s-a arătat indignat de lipsa deputaţilor de la şedinţa specială. „Nu pentru aceasta au fost aleşi. Pentru lipsa de la şedinţă trebuie să li se scoată din salariu”, a spus Midrigan.

Fostul deputat PPCD, Ştefan Secăreanu, de asemenea, crede că deputaţii trebuiau să facă act de prezenţă. „Nu înţeleg pentru ce a trebuit acest spectacol, când toţi ştiu că premierul nu va fi votat. Trebuia să-i permită lui Sturza să spună ce are de spus, apoi să se decidă. Oamenii sunt sătui de toate scenariile. Avem nevoie urgent de Guvern”, a declarat Secăreanu.

Ion Dron, preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, îl acuză de cele întâmplate pe Ion Sturza. „Numai lucrul acesta nu trebuia de făcut, să nu se prezinte la şedinţă. Dar aşa se întâmplă întotdeauna, când ne facem icoane dintr-un anumit politician. Nu înţeleg, pe ce a contat Sturza, după ce i-a numit pe parlamentari bandiţi, a admis atacuri la persoană. În loc să calmeze spiritele, Sturza le-a încins şi mai tare. Societatea este panicată în urma declaraţiei lui Sturza că din februarie nu vor mai fi bani pentru pensii şi salarii. Aşa ceva nu trebuia să facă un candidat pentru funcţia de prim-ministru”, a opinat juristul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE