Deputaţii îşi propun să-i responsabilizeze pe verificatorii de proiecte în construcţii

Deputatul democrat Marcel Răducan a propus un amendament legislativ prin care a solicitat ca verificatorii atestaţi de proiecte în construcţii să fie sancţionaţi pentru verificările făcute necalitativ. Potrivit parlamentarului, verificarea unui proiect ar trebui să-i ia unui expert câteva zile, însă unii verificatorii eliberează şi câte 2-3 permisiuni zilnic, transmite IPN.

Deputaţii din Comisia economie, buget şi finanţe au acceptat amendamentul colegului lor democrat. Acum câţiva ani, Parlamentul a introdus modificări legislative pentru a demonopoliza domeniul verificării proiectelor în construcţii. Acum cetăţeanul are libertatea de a alege verificatorul la care merge, dar, potrivit lui Marcel Răducan, s-a constatat că aceşti verificatori mai mult aplică ştampile decât îşi onorează angajamentele de a face verificări.

Încă un amendament înaintat la legislaţia în domeniul verificărilor a fost propus de preşedintele comisiei, Ştefan Creangă, la solicitarea Băncii Mondiale. Instituţiile statului trebuie să elibereze o recipisă prin care confirmă recepţionarea dosarelor pentru a elibera diferite permisiuni. Potrivit autorilor propunerii, acest lucru va responsabiliza autorităţile să elibereze certificatele la timp şi nu vor permite tergiversarea răspunsurilor pe motiv că nu au recepţionat dosarele.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.