Deputaţii îşi încep lucrul în comisii

Parlamentarii îşi încep lucrul în comisiile permanente ale legislativului. Pentru miercuri, 4 septembrie, sunt planificate şedinţele Comisiei administraţie publică şi dezvoltare regională şi a Comisiei politică externă şi integrare europeană.

Referindu-se la priorităţile noii sesiuni parlamentare, liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat pentru IPN că liberal-democraţii vor avea în vizor o serie de acţiuni care vizează o mai bună funcţionare a Parlamentului. Se va discuta noua redacţie a Regulamentului Parlamentului şi Codul de etică şi conduită a deputaţilor. Printre priorităţi se mai numără aprobarea politicii bugetar-fiscale pentru 2014 şi bugetele: bugetul de stat, de asigurări sociale şi cel de asigurări în domeniul medicinii.

Liderul grupului liberalilor reformatori, Ion Hadârcă, a menţionat că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Parlamentului şi Guvernului, la care se vor stabili priorităţile pentru această sesiune. În special este vorba de proiectele ce ţin de parcursul european al ţării. „Mai este o direcţie determinată de exigenţele înaintate de condiţiile liberalizării regimului de vize, care ţine de domeniul mediului, de regimul străinilor în teritoriu, de anumite modificări la Codul de Procedură Penală, la Codul Contravenţional etc.”, a spus deputatul.

Deputatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a spus că liberalii din Parlament îşi vor face publice priorităţile în cadrul unei conferinţe de presă, care va avea loc înainte de începerea şedinţelor în plen.

Deputatul comunist Artur Reşetnicov a declarat pentru IPN că pentru PCRM rămâne o prioritate alegerile anticipate. „Sărăcia bântuie nu doar în toată ţara, dar şi în minţile celor care guvernează Moldova. Pentru noi este prioritar să scăpăm poporul Republicii Moldova de o guvernare antipopulară. Noi vom întreprinde toate acţiunile ca să eliberăm poporul de această ciumă liberală”, a spus deputatul.

Data primei şedinţe în plen va fi stabilită de către Biroul permanent al Parlamentului, care se convoacă astăzi, 4 septembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.