Deplasarea persoanelor la secţiile de votare este strict monitorizată

Deplasarea persoanelor la secţiile de votare este strict monitorizată de către poliţie şi ANTA. Echipele mobile sunt plasate pe întreg teritoriul țării. În afara curselor regulate, nu se admite circulația unităților de transport cu mai mult de opt pasageri. Precizările au fost făcute de Marin Maxian, şef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, Marin Maxian a menționat că, până la ora 11.00, au fost fixate 23 de pretinse încălcări a procesului electoral. Au fost înregistrate două cazuri de agitaţie electorală, două  încercări de blocare a traseelor, șase incidente cu buletinele de vot, majoritatea fiind încercări de fotografiere a acestora, patru cazuri de transportare organizată a alegătorilor, trei incidente cu urna mobilă, asupra cărora se va pronunța CEC şi alte șase cazuri, pe lângă cele relatate dimineaţă, de comportamente nedemne, manifestări de agresivitate, prezenţa în stare de ebrietate la secția de votare și încercări de a face presiune asupra membrilor birourilor electorale.

Inspectoratul General al Poliției atenţionează că orice acţiuni de blocare a procesului de vot atrage răspundere penală. Poliția fixează și verifică toate încălcările semnalate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.