Delegațiile au ajuns la Summitul CPE, în vizorul a peste 650 de jurnaliștii

Delegațiile care și-au anunțat prezența la Summitul Comunității Politice Europene au ajuns deja în Republica Moldova, cu excepția delegațiilor din Turcia și San Marino, informația a fost confirmată de vicepremierul Nicu Popescu, ministru de extrerne, transmite IPN.

Programul Summitului Comunității Politice Europene începe la ora 10:00 cu întâmpinarea delegaților, care va dura circa două ore. Președintele Maia Sandu va întâmpina delegațiile care vor veni în comuna Bulboaca, rând pe rând. De asemenea, oficialii străini vor susține declarații de presă. Primul este președintele Ucrainei, Volodymir Zelensky.

Ceremonia oficială de începere a evenimentului va avea loc la ora 12:00 și va dura 30 de minute. Liderii vor face o fotografie de familie la ora 12:30, după care vor fi desfășurate mesele rotunde. Subiectele care se vor discuta în cadrul acestui prestigios forum internațional vor fi concentrate pe securitate, energie și conectivitate. După acestea vor urma și întrevederi bilaterale care se vor desfășura în cursul după-amiezii.

La ora 17:00, președinta Maia Sandu împreună cu liderii europeni urmează să susțină o conferință de presă.

Pentru reflectarea evenimentului au fost acreditați 656 de jurnaliști, dintre care 177 din Republica Moldova. Cei mai mulți jurnaliști sunt din Franța – 66. De asemenea, vor fi și reprezentanți mass-media din China, Argentina și alte țări non-europene.

Summitul Comunității Politice Europene care se desfășoară astăzi în Republica Moldova este la a doua ediție. Primul summit a avut loc în 2022, la Praga, Cehia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.